icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 juni 2019

Onze duurzaamheidsmissie toegelicht: 100% circulaire infrastructuur in 2040

Dus Duurzaam: 100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit. Onze manager duurzaamheid Evelien Ploos van Amstel ligt deze missie toe in de nieuwe duurzaamheidsvideo.

Dat KWS al jaren werkt aan verduurzaming van onze processen en producten, is u hopelijk niet ontgaan. We tonen regelmatig praktijkvoorbeelden waar we trots op zijn. Bijvoorbeeld het steeds hogere percentage gerecycled asfalt dat we kunnen gebruiken om nieuw asfalt mee te produceren, al tot 100%, zelfs in deklagen. Maar ook onze asfaltcentrales die overkappingen installeren voor de opslag van freesasfalt, zodat het droger blijft en minder energie nodig is voor de verhitting in de asfaltcentrale. Daarbovenop installeren we veelvuldig zonnepanelen om duurzame energie op te wekken en te kunnen inzetten. Bijvoorbeeld in Doetinchem, waar 600 panelen sinds vorig jaar zo’n 140.000 kwh per jaar opleveren voor de asfaltcentrale. Of de eerste elektrische vrachtwagen in de bouw.

Video: Dus Duurzaam

De duurzaamheidsmissie van KWS is: 100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit. Om te laten zien wat we daar precies mee bedoelen, maakten we deze video. Daarin licht onze manager duurzaamheid Evelien Ploos van Amstel de onderdelen van onze duurzaamheidsmissie toe. Ook komen diverse collega’s aan het woord die vertellen wat duurzaamheid voor hen betekent.

 

ondertiteling beschikbaar in Youtube

Vragen over onze duurzaamheidsmissie of duurzaamheid in de praktijk? Bekijk kws.nl/duurzaam of neem contact op met Evelien Ploos van Amstel via duurzaam@kws.nl.