icon-arrow-right
HomeNieuws Onze duurzaamheidsmissie toegelicht: 100% circulaire infrastructuur in 2040

Onze duurzaamheidsmissie toegelicht: 100% circulaire infrastructuur in 2040

Actueel | Duurzaamheid

Dus Duurzaam: 100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit. Onze manager duurzaamheid Evelien Ploos van Amstel ligt deze missie toe in de nieuwe duurzaamheidsvideo.

Dat KWS al jaren werkt aan verduurzaming van onze processen en producten, is u hopelijk niet ontgaan. We tonen regelmatig praktijkvoorbeelden waar we trots op zijn. Bijvoorbeeld het steeds hogere percentage gerecycled asfalt dat we kunnen gebruiken om nieuw asfalt mee te produceren, al tot 100%, zelfs in deklagen. Maar ook onze asfaltcentrales die overkappingen installeren voor de opslag van freesasfalt, zodat het droger blijft en minder energie nodig is voor de verhitting in de asfaltcentrale. Daarbovenop installeren we veelvuldig zonnepanelen om duurzame energie op te wekken en te kunnen inzetten. Bijvoorbeeld in Doetinchem, waar 600 panelen sinds vorig jaar zo’n 140.000 kwh per jaar opleveren voor de asfaltcentrale. Of de eerste elektrische vrachtwagen in de bouw.

Video: Dus Duurzaam

De duurzaamheidsmissie van KWS is: 100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit. Om te laten zien wat we daar precies mee bedoelen, maakten we deze video. Daarin licht onze manager duurzaamheid Evelien Ploos van Amstel de onderdelen van onze duurzaamheidsmissie toe. Ook komen diverse collega’s aan het woord die vertellen wat duurzaamheid voor hen betekent.

 

ondertiteling beschikbaar in Youtube

Vragen over onze duurzaamheidsmissie of duurzaamheid in de praktijk? Bekijk kws.nl/duurzaam of neem contact op met Evelien Ploos van Amstel via duurzaam@kws.nl.

Nieuws

Meer nieuws

Bezoek KWS-projecten tijdens de Dag van de Bouw

Aanstaande zaterdag 15 juni is het weer zover: de jaarlijkse Dag van de Bouw, een initiatief van Bouwend Nederland....

Een thuiswedstrijd voor KWS Infra Eindhoven

KWS Infra Eindhoven mocht afgelopen maand op een wel heel bijzondere plek aan de slag, namelijk in én rondom het...

Een klimaatadaptieve openbare ruimte voor Tuindorp Oostzaan in hybride contractvorm

Voor de bouwvak start KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard in de Amsterdamse wijk Tuindorp-Oostzaan met het project...

+