icon-arrow-right
HomeNieuws KWS-project De Hagen Vianen ontvangt aanmoedigingsprijs Green Deal Duurzaam GWW

KWS-project De Hagen Vianen ontvangt aanmoedigingsprijs Green Deal Duurzaam GWW

Actueel | Duurzaamheid

KWS-project ‘Revitalisering De Hagen Vianen’ heeft de aanmoedigingsprijs van de Green Deal Duurzaam GWW gewonnen. Het project dat KWS in opdracht van de gemeente Vijfheerenlanden afgelopen jaar uitvoerde, ontving de prijs tijdens de jaarbijeenkomst van Green Deal Duurzaam GWW op donderdag 31 januari. Naast de gebruikelijke inzet van maatregelen prees de jury de ‘zachte’ duurzaamheidsvariabelen zoals doorstroming, (fiets)veiligheid, gezondheid, ruimtelijke kwaliteit en vestigingsklimaat. KWS draagt met dit project bij aan de levenskwaliteit op en rondom het bedrijventerrein in Vianen.

Fietsveiligheid voorop

Met de revitalisering van bedrijventerrein de Hagen in Vianen werkten de gemeente Vijfheerenlanden en KWS Infra Utrecht op een innovatieve, duurzame en effectieve wijze aan een aantal doelen tegelijk: het oplossen van waterproblemen, het beter faciliteren van veilig fietsverkeer, het verbeteren van de groenvoorzieningen en ervoor zorgen dat het bedrijventerrein goed is ingericht voor de te verwachten verkeersdruk in 2030. Onder andere het ombouwen van de Hoekenstraat tot fietsstraat, het verplaatsen en verruimen van fietspaden en een nieuwe VRI-installatie mét speciale groene golf ‘Schwung’ voor fietsers heeft ertoe geleid dat de fietsveiligheid sterk is verbeterd en fietsen wordt gestimuleerd.

Circulair en geluidsreducerend

Naast de maatregelen voor het fietsverkeer paste KWS in dit project voor het eerst de eigen asfaltinnovatie KonwéCity 5 Circulair toe in een proefvak, een primeur voor de gemeente Vijfheerenlanden. Dit asfalt zorgt voor een geluidsreductie tot wel 4,2 db(A) bij 50 kmk/h én voor een lagere rolweerstand, dat brandstofverbruik en daarmee CO2-uitstoot van voertuigen vermindert. Naast deze eigenschappen in het gebruik van de weg, bestaat KonwéCity 5 Circulair als eerste geluidsreducerende asfaltmengsel van KWS voor 50% uit gerecycled asfalt. Dit levert een reductie van 33,5% in de CO2-uitstoot op.

Green Deal Duurzaam GWW

Green Deal Duurzaam GWW heeft als doel het bevorderen van duurzaamheid in de GWW-sector in algemene zin waarbij ernaar wordt gestreefd dat duurzaamheid business as usual is in 2020. KWS is één van de ondertekenaars van het initiatief.

Nieuws

Meer nieuws

De Bliksemsnelle baan van KWS genomineerd voor Het Fietspad van de Toekomst in Utrecht

Onder de titel ‘Bliksemsnelle baan’ schreef KWS zich voor de prijsvraag van de provincie Utrecht in. De vraag:...

KWS sponsort La Vuelta Holanda met inzet infra-expertise

KWS is één van de infrapartners van La Vuelta Holanda, de Nederlandse start van de Spaanse wielerronde La...

Geluidsreducerend KonwéCity 5 Circulair op grote schaal in Amsterdam toegepast

Eind 2019 bracht KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard het nieuwe asfaltmengsel KonwéCity 5 Circulair voor het eerst op...

Bedrijven

+