icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 november 2021

Elektrisch wagenpark KWS groeit

Na de introductie van de eerste elektrische vrachtwagen in de bouw in 2019, komt KWS Infra Amsterdam-Utrecht vandaag met een tweede exemplaar. Met de aanschaf van deze vrachtwagen zet KWS een flinke stap vooruit in de ontwikkeling ten opzichte van de eerste elektrische vrachtwagen. De eerste was een omgebouwd dieselmodel. De tweede is een, Volvo FE 6x2 Electric, volledig geproduceerd in de fabriek. Hierdoor passen alle componenten beter in elkaar dan een samengesteld voertuig. Daarnaast heeft de vrachtwagen meer testuren gemaakt en een efficiëntere aandrijflijn.

Meer laadvermogen

De vrachtwagen is door partner Vrijbloed Transport voorzien van een tweezijdige kipper én autolaadkraan. Daarbij is er alles aan gedaan om zo efficiënt mogelijk om te gaan met energie. Zo is de vrachtwagen 700 kg. tot 1.000 kg. lichter dan de meeste gelijkwaardige elektrische trucks, waardoor het laadvermogen flink toeneemt. De actieradius van de vrachtwagen is naar verwachting 150 tot 220 kilometer, met een maximale laadsnelheid van 160Kw. Hiermee is de vrachtwagen binnen een uur voor meer dan 80% opgeladen.

 

Samen met partner Vrijbloed Transport is er goed gekeken naar de laadmogelijkheden én de laadlocaties. Zo is er een eigen laadlocatie ingericht, om het netwerk van Amsterdam niet onnodig te belasten en de laadkosten laag te kunnen houden.

Stiller en veiliger

De elektrische vrachtwagen wordt door KWS ingezet op duurzaamheidsprojecten in de Houthavens en SOK Amsterdam. Doordat de vrachtwagen een stuk stiller is, is er minder sprake van geluidshinder in de omgeving én hoor je medeweggebruikers beter aankomen tijdens de werkzaamheden.

 

Naast dat de elektrische vrachtwagen stiller is, is deze ook uitgerust met KWS haar standaard veiligheidsmaatregelen, zoals de dode hoek sticker, camera’s rondom én een overzichtelijke cabine. De aanschaf en inzet van elektrisch materieel sluit goed aan bij de duurzaamheidsmissie van KWS: 100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit. KWS is onder andere gecertificeerd op de CO2-prestatieladder en hecht veel waarde aan het structureel verlagen van zijn footprint.