icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 december 2017

Feestelijke opening Breestraat Beverwijk

Op zaterdag 16 december opende wethouder Tim de Rudder van de gemeente Beverwijk, samen met twee jonge inwoners van de stad, officieel de nieuw ingerichte Breestraat. De hele middag waren er festiviteiten op en rondom het podium in de nieuwe Breestraat, met optredens van diverse dansgroepen en artiesten. Het openingsfeest werd afgesloten met een speciaal optreden van Jeroen van der Boom. Daarmee werd een jaar van intensief verbouwen en een opgebroken centrum afgesloten.

De gemeente Beverwijk werkt aan het verbeteren van het centrum van de stad. Met name de Breestraat gaat weer het kloppend hart van de regio worden. Deze is opnieuw ingericht door KWS Infra Amsterdam – Heerhugowaard. De 600 meter lange winkelstraat heeft een geheel nieuwe uitstraling gekregen. Door het toepassen van nieuwe gebakken bestrating in diverse kleuren en patronen, sierlijke openbare verlichting, architectonisch straatmeubilair en verschillende bomen en beplantingen, is van de Breestraat weer een aantrekkelijke en gezellige winkelstraat gemaakt.

Winkelpand als informatiepunt

Om bewoners en belanghebbenden zo goed mogelijk te voorzien van informatie, heeft KWS gedurende de herinrichting een leegstaand winkelpand in de Breestraat gehuurd en ingericht als ‘KWS Informatiecentrum’. Jörg Dreyer, omgevingsmanager bij KWS Infra Amsterdam – Heerhugowaard: “Iedereen die geïnteresseerd was in de voortgang van het project, kon hier binnenlopen om meer te horen en te zien over het werk, zoals de planning en gebruikte materialen. Dit is heel goed ontvangen door de omwonenden en er is dan ook veel gebruik van gemaakt.”