icon-arrow-right
HomeNieuws KWS ondertekent Green Deal Duurzaam GWW 2.0

KWS ondertekent Green Deal Duurzaam GWW 2.0

Actueel | Duurzaamheid

Vanochtend ondertekende KWS de Green Deal Duurzaam GWW 2.0. Daarmee is de groep van ondersteuners, uitdragers en uitvoerenden van deze deal een stap verder in het bereiken van de doelstelling: Duurzaamheid is in 2020 een integraal onderdeel van alle spoor- grond- water- en wegenbouwprojecten. Namens KWS zette Hoofd Business Development Marieke van Gerner haar handtekening. Naast KWS tekenden ook Arup, Besicx, Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen, Movares, Ploegam en Roelofsgroep de Green Deal 2.0.

Ambitie Green Deal DGWW 2.0

De ambitie van de Green Deal Duurzaam GWW 2.0 legt een grote veranderopgave bij de Partijen die deze ondertekenen. De opgave vertaalt zich in de vier transitielijnen van kosten naar waarde, van reactief naar proactief, van uniek naar uniform en van alleen naar samen. Hieraan werken de ondertekenaars gezamenlijk en individueel waarbij erkenning van een goede balans tussen People, Planet en Prosperity het uitgangspunt is voor het bereiken van een duurzame GWW-sector.

 

De volledige tekst van de Green Deal Duurzaam GWW 2.0 is hier te lezen.

GreenDeal1

Ondertekenaars

De Green Deal is sinds vandaag ondertekend door bijna 70 partijen uit de sector. Naast het ministerie van IenM hebben de ministeries van Economische Zaken en Wonen en Rijksdienst de deal ondertekend. Andere ondertekenaars zijn ProRail, alle provincies, de Unie van Waterschappen, gemeenten, (water) bouwbedrijven, havenbedrijven, drinkwaterbedrijven, toeleveranciers voor de bouw, adviesbureaus en kennisinstellingen. De volledige lijst van ondertekenaars is hier te vinden.

“Met onze handtekening ondersteunt KWS de ambities van de Green Deal Duurzaam GWW 2.0. We werken hard aan de verduurzaming van onze sector ten behoeve van een betere levenskwaliteit”, aldus Marieke van Gerner.

 

In 2016 ondertekende KWS ook de Green Deal ‘Het Nieuwe Draaien’.

Nieuws

Meer nieuws

Innovatief asfaltmengsel Konw├ęCity Rood toegepast op fietsroute Apeldoorn - Deventer

De auto laten staan en met de fiets naar het werk, forenzen stimuleren om over te stappen van de auto naar de fiets. De...

Primeur in Ermelo: KWS legt eerste prefab rotonde van Nederland aan

In Ermelo is vandaag de eerste volledig prefab rotonde van Nederland geopend. Deze rotonde, gelegen op de N302 in...

HERA-primeur: 100% gerecycled asfalt als deklaag in Ouderkerk aan den IJssel

KWS (een VolkerWessels-onderneming) en het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard voeren samen een pilot uit met de...

+