icon-arrow-right
HomeNieuws Instapperrons Busplatform Den Haag Centraal officieel geopend

Instapperrons Busplatform Den Haag Centraal officieel geopend

Actueel

Wethouders Revis (Stadsontwikkeling) en Van Asten (Mobiliteit) van de gemeente Den Haag openden op maandag 4 november officieel de nieuwe instapperrons en wachtruimte van het vernieuwde busplatform Den Haag Centraal. Met het bereiken van deze mijlpaal is het eerste deel van dit project, waarin KWS Infra Rotterdam samenwerkt met Hollandia Structures, afgerond.

Golvende overkapping

Tijdens de openingshandeling werden de tien instaphaltes onder de nieuwe golvende overkapping, met een oppervlakte van 3000 m2 (en een glazen ‘dome’ van 250 m2), al druk gebruikt door het stads- en streekvervoer. Rond het nieuwe asfalt zijn voetpaden aangelegd van natuursteentegels, die zorgen ervoor dat de overzichtelijke inrichting van het platform, met duidelijke looproutes, een mooie uitstraling heeft. Diverse VolkerWessels-bedrijven, zoals Van Kessel Sport en Cultuurtechniek, Smits NeuchâteI Infrastructuur, BKB Infra, VolkerRail en Aveco de Bondt hebben met hun specialismen bijgedragen aan het mooie eindresultaat.

 

Fotografie: Rindert van den Toren

BPDHC 1 - Foto Rindert van den Toren

BPDHC 2 - Foto Rindert van den Toren

BPDHC 3 - Foto Rindert van den Toren

BPDHC 4 - Foto Rindert van den Toren

BPDHC 5 - Foto Rindert van den Toren

Uitgekiende fasering

Gedurende de bouw was het busplatform in gebruik. Door een uitgekiende fasering konden de reizigers te allen tijde de route tussen station en de tijdelijke instapplaatsen voor de bussen afleggen. Hierin was een goede omgevingscommunicatie essentieel, die vanuit het projectteam is ingevuld. Gezien het lage aantal klachten, dat tijdens de uitvoering is binnengekomen, blijkt dat dit prima is verlopen.

Laatste werkzaamheden

Komende maanden worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Zo werken we nu aan de nieuwe in- en uitrit van het platform. Daarna staan ook de nieuwe instapplaats voor internationale bussen en het fiets- en voetgangersgedeelte met droogloop nog op het programma. Conform planning nemen we het volledig vernieuwde Busplatform Den Haag Centraal eind maart 2020 in gebruik.

 

Opdrachtgever Gemeente Den Haag liet onderstaande, mooie film maken over de transformatie van het Busplatform!

Nieuws

Meer nieuws

Contract met Waterschap Brabantse Delta ondertekend voor renovatie van vier gemalen

Op Kasteel Bouvigne in Breda werden gisteren de contracten ondertekend voor een tweetal projecten in opdracht van Waterschap...

1e elektrische minikraan aan de slag voor KWS

Samen met vaste partner Loonbedrijf en Grondverzet Jan van der Lee heeft KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard geïnvesteerd...

KWS stimuleert groen vervoer op project Busplatform Den Haag CS

KWS Infra Rotterdam werkt aan de herinrichting van het Busplatform bij het Centraal Station in Den Haag. Eén van de...

Bedrijven

+