icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 maart 2018

KWS bouwt mee aan grootste pumptrackbaan ter wereld

Aanstaande zaterdag 10 maart is de opening van de grootste pumptrackbaan van de wereld, een uitdagende mountainbiketrail en een wielerbaan. Allemaal onderdeel van de WielerExperience Roosendaal waar KWS aan meebouwde. Leontien van Moorsel (viervoudig wereldkampioen), Joost Wichman (wereldkampioen mountainbike) en drie grote BMX-ers Twan van Gendt, Niels Bensink en Laura Smulders (Olympisch Kampioen) nemen morgen de drie onderdelen van de WielerExperience officieel in gebruik samen met wethouder Toine Teunis.

ZOAB op de wielerbaan

KWS Infra Roosendaal-Sas van Gent werkte samen met de gemeente Roosendaal, de Kaaimannen en ICycle/Velo Solutions aan de aanleg van de WielerExperience Roosendaal. Onderdeel daarvan is de geasfalteerde wielerbaan van bijna een kilometer in de vorm van een ‘8’. De kasseienstrook van 200 meter maakt de baan uitdagend. De wielerbaan werd door KWS voorzien van ZOAB-asfalt, een asfaltsoort die zorgt voor goede waterafvoer en daarom voor deze wielerbaan uitermate geschikt is. Uitvoerder Jan Nouwen van KWS Infra Roosendaal-Sas van Gent zorgde in februari met zijn team voor de laatste puntjes op de i van het asfalteren. Deze video geeft een inkijkje in dat proces.

Nieuwe bestemming voor Red Band Sportpark

Eind augustus 2017 is gestart met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van de Wieler Experience Roosendaal. Het voormalige Red Band Sportpark had een nieuwe bestemming nodig. De gemeente Roosendaal schreef daarvoor in 2016 een wedstrijd uit om ideeën te verzamelen. Het plan van Wieler- en Ontspanningsvereniging ‘De Kaaimannen’ kwam hierbij als winnaar uit de bus. De Kaaimannen zijn nadrukkelijk betrokken geweest bij de realisatie van WielerExperience Roosendaal.

Pumptrack: grootste van de wereld

Naast de wielerbaan bestaat het complex uit nog twee onderdelen. Een MTB-trail waar onderdelen als een rots klim en -afdaling, een jump en een north- en southshore worden opgenomen. Bij dat laatste onderdeel wordt er over vlonders gefietst. Daarmee kan de mountainbiker zich op zes meter hoge terpen technisch ontwikkelen.


Redelijk nieuw is het derde onderdeel, de pumptrack. De baan wordt met een afmeting van 3500m2 de grootste van de wereld. De pumptrack, gesitueerd op het binnenterrein van de voormalige atletiekbaan, is bestemd voor ‘alles wat wielen heeft’. Op dit circuit kun je fietsen, skeeleren of met een BMX rijden.