icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 december 2016

KWS en Beelen koppelen systemen ten behoeve van digitale begeleidingsbrieven

Op 8 december hebben KWS, een onderneming van VolkerWessels, en Beelen de eerste digitale begeleidingsbrief voor het afvaltransport uitgewisseld!

Na de implementatie in juni van de PieterBas-software binnen de Beelen-groep ontstond de mogelijkheid om de papieren begeleidingsbrieven te vervangen door een digitale versie. Voor de verwerking van digitale begeleidingsbrieven heeft KWS de web-service ‘Afvalmelding’ beschikbaar, een service verzorgd door Thunderbuild.

 

Afvalmelding maakt binnen de KWS deel uit van het nieuwe platform BLIS (Bouwstromen Logistiek Informatie Systeem). KWS werkt binnen dit platform aan de optimalisatie van de interne en externe logistieke processen en administratie. Voor meer informatie over BLIS, kijk op www.papierloosrijden.nl

 

Nu de softwarepakketten gekoppeld zijn, maakt dit verdergaande toekomstige ontwikkelingen mogelijk.

 

Ron den Dulk (Hoofd Centrale Ondersteuning Asfalt binnen KWS): 

Voor KWS is de koppeling met de systemen van Beelen een belangrijke stap om ons bedrijfsproces en die van de ketenpartners gezamenlijk te optimaliseren. Hiervoor moet je over je eigen grenzen heen kunnen kijken. Beelen toonde zich bereid actief in deze ontwikkeling mee te doen”.

 

Wim Beelen (COO van Beelen):

De realisatie is voor beide partijen een win-win situatie. Vrachten worden vooraf automatisch digitaal aangemeld bij de weegbrug. Na de weging gaan alle gegevens rechtstreeks naar de diverse achterliggende systemen. Een bijkomend voordeel is dat al het papierwerk niet meer hoeft te worden gearchiveerd.  Met de digitale begeleidingsbrief is dat voorbij. Met 1 druk op de knop zit de juiste informatie in de eigen administratie en in die van KWS. Dat scheelt niet alleen werk en tijd, maar per saldo ook geld waardoor beide partijen op de kosten kunnen besparen”.

 

 

Natuurlijk blijft het mogelijk om vrachten aan te melden met een papieren begeleidingsbrief. Met de digitale begeleidingsbrief wordt niet alleen – op termijn – veel papier, maar ook opslagruimte, bespaard. Dit is een stap in de goede richting om papierloos te gaan werken.

  

De volgende stappen in deze intensieve ketensamenwerking zijn het digitaliseren van de weegbonnen voor bouwstoffen zoals zand en funderingsmaterialen, het bestellen van containers via een app en het uitwisselen van begeleidingsbrieven van containertransporten. Gelijktijdig worden oplossingen gezocht voor het uitwisselen van uitvoerdersbonnen en digitale facturen. KWS en Beelen hopen in 2017 de optimalisaties te hebben afgerond en geïmplementeerd!

Meer informatie

KWS

Ron den Dulk, Hoofd Centrale Ondersteuning Asfalt (COA)
+31(0)347357300
rdendulk@kws.nl

 

Beelen

W.G. Beelen, COO
wim@beelen.nl