icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 september 2017

KWS-innovatie PlasticRoad als finalist aanwezig bij internationale INDEX Award-uitreiking

Het PlasticRoad concept wordt eind dit jaar realiteit in de vorm van een fietspad   De PlasticRoad, een concept van KWS (een Koninklijke VolkerWessels-onderneming), Wavin en Total, was afgelopen vrijdag finalist bij de internationale INDEX Award. In Helsingør, Denemarken werd deze design award uitgereikt. Het PlasticRoad-concept was één van de finalisten in de categorie ‘community’. De INDEX Award is de grootste design award ter wereld met een totale prijssom van 500.000 euro. Het is een tweejaarlijkse prijs voor de meest duurzame designs die een positieve bijdrage leveren aan levenskwaliteit. Een thema dat bij VolkerWessels én KWS hoog op de agenda staat.

INDEX Award 1
Op de foto v.l.n.r.: Anne Koudstaal (KWS), Yvette Entius (Business Developer, Ministerie van Buitenlandse Zaken), Henk Swarttouw (Nederlandse ambassadeur in Denemarken) en Simon Jorritsma (KWS)

Uit ruim 1400 inzendingen uit 85 landen werd de PlasticRoad in juni geselecteerd als finalist in de categorie ‘community’. Het concept Ethereum was de winnaar in deze categorie. Daarnaast waren ook ‘body’, ‘play & learning’, ‘home’ en ‘work’ categorieën. Per categorie werd de winnaar afgelopen vrijdag beloond met een prijssom van 100.000 euro.

 

PlasticRoad-bedenkers Anne Koudstaal (Adviseur Business Development bij KWS) en Simon Jorritsma (Adviseur Duurzaamheid bij KWS) waren aanwezig bij de uitreiking in Helsingør. Ook de Nederlandse ambassadeur in Denemarken, Henk Swarttouw was erbij. 

 

“We zijn enorm vereerd dat ons concept de PlasticRoad finalist was van deze belangrijke internationale prijs. Samen met onze PlasticRoad-partners Total en Wavin blijven we hard doorwerken om eind dit jaar de eerste plastic weg werkelijkheid te maken”, aldus Jorritsma en Koudstaal. 

De status van de PlasticRoad

Op dit moment wordt het prototype van de PlasticRoad getest. Dit doet KWS samen met PlasticRoad-partnerbedrijven Wavin en Total. Eind van dit jaar legt KWS de eerste PlasticRoad aan in de vorm van een fietspad ergens in Nederland. Het fietspad wordt tussen de 30 en 50 meter lang en wordt gemaakt van de prefab, modulaire PlasticRoad-elementen van gerecycled plastic.