icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 18 mei 2017

Sjaak Bral opent Laan van Meerdervoort in Den Haag

‚ÄčOp woensdag 10 mei opende wethouder Tom de Bruijn van de gemeente Den Haag, samen met caberetier, televisiepresentator en schrijver Sjaak Bral, officieel de nieuwe fietsvoorzieningen op de smalle delen van de Javastraat en Laan van Meerdervoort in de Hofstad. Dit deden ze door een lint in de vorm van een fietsband door te knippen onder muzikale begeleiding van een fietsende fanfare.

De gemeente Den Haag werkt aan het verbeteren van de fietsroutes in de stad en heeft de smalle delen van de Javastraat en Laan van Meerdervoort opnieuw ingericht, een werk van KWS Infra Rotterdam. De fietsroute Laan van Meerdervoort-Javastraat is een comfortabele en veilige verbinding geworden, een zogenaamde sterfietsroute. Fietsers kunnen nu in beide richtingen over de smalle delen van de Laan van Meerdervoort en de Javastraat fietsen.

De plannen voor de herinrichting zijn gemaakt in overleg met bewoners, ondernemers en belangengroepen uit de buurt. In overleg met deze klankbordgroep is een nieuw wegprofiel ontworpen waarbij één rijstrook voor het autoverkeer is verdwenen. Hierdoor is ruimte voor een vrij liggend fietspad richting Kijkduin ontstaan en zijn de parkeerplaatsen langs de weg bijna overal behouden gebleven. Verder heeft dit deel een bredere rijstrook voor fietsverkeer richting Raamweg gekregen, is de riolering vervangen en is er nieuw asfalt en hangende verlichting gekomen.

Met het aanbrengen van de belijning op de kruising Laan van Meerdervoort-Anna Paulownastraat is de herinrichting van het smalle deel van de Laan van Meerdervoort afgerond. De herinrichting van de Javastraat is in de zomer van 2016 al voltooid.