icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 oktober 2017

Nieuwbouwvoegovergangen Smits Neuchâtel Infrastructuur goedgekeurd door Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft de nieuwbouwvoegovergang SN ESV N1 goedgekeurd conform de RTD 1007-2. Daarmee heeft KWS-onderneming Smits Neuchâtel Infrastructuur als eerste op de Nederlandse markt goedkeuring op de stalen voegovergang nieuwbouwprincipe.

Voegovergang SN ESV N1 Smits Neuchâtel Infrastructuur

Na de validatie van de renovatievoegovergangen (SN ESV R1 en RG1) van Smits Neuchâtel Infrastuctuur kan nu ook de nieuwbouwovergang aan de lijst worden toegevoegd. De goedkeuring is conform de RTD 1007-2, wat staat voor Rijkswaterstaat Technisch Document, maar ook volgens de ROK versie 1.4, Richtlijnen Ontwerp Kunstwerken.

 

De nieuwbouwvoegovergang SN ESV N1 heeft de onderstaande levensduur:

  • onderbouw 100 jaar
  • klauwprofiel 40 jaar
  • vervangbare onderdelen, rubberprofiel 15 jaar
Voegovergang SN ESV N1 Smits Neuchâtel Infrastructuur 2

Toepassing op de N18

Op het project de Nieuwe Twenteroute (N18) worden de eerste nieuwbouwvoegovergangen conform de nieuwe richtlijnen ingebouwd door projectcombinatie Noaber18. Noaber18 is een combinatie van VolkerInfra PPP (KWS, Van Hattum en Blankevoort, Vialis en VolkerRail) en DIF.

Smits Neuchâtel Infrastructuur brengt in de komende maanden in totaal 620 meter voegovergangen aan op 18 viaducten en bruggen.
Circa 520 meter hiervan bestaat uit stalen voegovergangen. Daarnaast worden door Smits Neuchâtel op alle kunstwerken bitumineuze Flexigoten aangebracht als betonbescherming.