icon-arrow-right
HomeNieuws Onderhoud R-net busbaan HOV-1 door combinatie Gebr. van Kessel STEP en KWS

Onderhoud R-net busbaan HOV-1 door combinatie Gebr. van Kessel STEP en KWS

Actueel

Combinatie Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten (STEP) en KWS Infra Amsterdam – Heerhugowaard gaat vanaf 9 juli onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de R-net busbaan HOV-1. Dit doet zij in opdracht van provincie Noord-Holland. De HOV-busbaan loopt van Schiphol naar Haarlem, om Hoofddorp heen. In totaal is het traject 15,9 kilometer lang. 

Onderhoud R-net busbaan HOV-1

Vanwege de grootte van het traject en de vele gebruikers van het openbaar vervoer op dit traject, heeft de combinatie in het ingediende EMVI-plan met name op de onderdelen hinderbeperking, beheersing van risico’s en beheerste fasering ingezet. Met de inzet van beheersmaatregelen die aantoonbaar effectief zijn, worden gebeurtenissen die kunnen leiden tot vertraging voorkomen of verkleind.

 

De opdracht omvat het onderhoud aan de HOV-baan Zuidtangent. Het traject loopt vanaf de kruising van de Zuidtangent met de Bernadottalaan te Haarlem, via Hoofddorp, tot en met de halte Handelskade te Schiphol.

De werkzaamheden

De te verrichten werkzaamheden bestaan primair uit het uitvoeren van betonreparaties aan de busbaan en kunstwerken, het frezen en opnieuw aanbrengen van asfaltlagen en het vervangen/aanbrengen van verlichting. Het onderhoud wordt in gezamenlijkheid uitgevoerd, waarbij Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten alle betonreparaties aan de kunstwerken en de betonnen busbaan uitvoert. KWS is verantwoordelijk voor het vervangen van asfalt, elementenverhardingen en de openbare verlichting. 

Fasering en planning

De werkzaamheden worden in de vakantieperiode uitgevoerd, van 9 juli t/m 2 september 2018. De planning van de werkzaamheden wordt in nauwe samenspraak met de openbaarvervoersmaatschappijen gedaan om zoveel mogelijk hinder te voorkomen. Er zullen in de betreffende periode omleidingen gelden.


Meer informatie over het onderhoud aan de R-net busbaan HOV-1 is de te vinden op de website van provincie Noord-Holland.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Gunning project ‘De Nieuwe N200’ aan combinatie KWS-Van Hattum en Blankevoort

De combinatie KWS - Van Hattum en Blankevoort heeft het project ‘De Nieuwe N200’ gegund gekregen. Het gaat om...

Gebiedscontract Zaanstreek Waterland definitief gegund aan Combinatie KWS / Van Hattum...

Provincie Noord-Holland heeft het gebiedscontract Zaanstreek Waterland definitief gegund aan de Combinatie KWS Infra...

Combinatie KWS, Van Hattum en Blankevoort en Hollandia Infra wint aanbesteding...

De combinatie Hollandia Infra en Koninklijke VolkerWessels ondernemingen Van Hattum en Blankevoort en KWS heeft de...

Bedrijven

+