icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 april 2018

Nieuwe en veiligere Kattensingel in Gouda geopend

Wethouder Hilde Niezen opende gisteren de vernieuwde Kattensingel in Gouda. In opdracht van de gemeente Gouda is de kademuur vervangen en heeft het weggedeelte een nieuwe inrichting gekregen. Na bijna elf maanden dagelijks in de weer te zijn geweest, ‘gaf’ de KWS-aannemerscombinatie KWS Infra Rotterdam en Holland Scherm de Kattensingel weer terug aan de bewoners.

Reconstructie van de Kattensingel

De kademuur van de Kattensingel tussen de Pottersbrug en de Kleiwegbrug was verzakt en in slechte staat. Deze is vrijwel geheel vervangen vanaf het water, zodat er veilig gewerkt kon worden en het verkeer weinig tot geen hinder ervaarde. In de weg zijn de stelcon platen vervangen door een nieuwe rood-zwart-rood asfalt deklaag en zijn aan beide zijdes de trottoirs en parkeervakken aangepakt. Hiermee heeft de vernieuwde Kattensingel een 30 km-inrichting gekregen, dat de veiligheid van de weggebruikers op deze veelgebruikte route naar het centrum van Gouda verhoogt. 

 

Voor meer informatie over het project, bekijk de projectpagina