icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 september 2015

Operationeel resultaat VolkerWessels stijgt

VolkerWessels heeft over het eerste halfjaar opnieuw een goed resultaat behaald. Ondanks aanhoudend uitdagende marktomstandigheden in een aantal sectoren groeide de operationele winst (EBITDA) naar € 97 miljoen. Tevens wist het concern een nettoschuld reductie te realiseren van € 90 miljoen.

Ook de solvabiliteit is toegenomen van 23 naar 26 procent. De orderportefeuille laat een stabiel beeld zien.

 

CFO Jan van Rooijen: "Alle sectoren binnen VolkerWessels hebben over de eerste zes maanden winst gemaakt. De onderliggende resultaten laten zelfs een sterkere stijging zien, met name bij Bouw & Vastgoed en in het Verenigd Koninkrijk. Door een sterke focus op operationele resultaten en risicobeheersing zijn we in staat gebleken de financiële prestaties te verbeteren".

 

Kerncijfers

in miljoenen euro's 1e halfjaar 2015 1e halfjaar 2014
EBITDA 97 96
EBITDA-marge 4,4% 4,7%
Nettoresultaat 48 51
Omzet 2.215 2.040
Orderportefeuille 5.763 5.921
Solvabiliteit 26% 23%

*Een aantal recente opdrachten, waaronder het gerechtsgebouw in Breda en de zeesluis IJmuiden zijn hierin nog niet meegenomen

 

Nederland - Bouw & Vastgoed

VolkerWessels heeft een aantal (DBFMO) projecten verworven zoals de bouw van het gerechtsgebouw in Breda. Dit pand wordt het onderkomen van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, het arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming regio Zuidwest. Verder wordt de nieuwe huisvesting van de gemeente Westland gerealiseerd.

Het innovatieve nieuwbouw concept van VolkerWessels (MorgenWonen) is doorontwikkeld. Niet alleen is het concern in staat om in één dag huizen te bouwen maar in die tijd kan ook een volledige energiezuinige renovatie van een bestaande woning uitgevoerd worden.

Nederland - Infrastructuur

Met de gunning van het (DBFM) contract voor de Zeesluis IJmuiden bouwt VolkerWessels mee aan de grootste zeesluis ter wereld. Het innovatieve ontwerp is een sluis van 500 meter lang, 70 meter breed en achttien meter diep.

In Utrecht wordt een grote parkeergarage onder het Jaarbeursplein gebouwd met plek voor 800 auto’s.

Met de introductie van de PlasticRoad laat VolkerWessels zijn innovatieve kracht zien. De verwachting is dat binnen twee jaar een eerste proefvak gepresenteerd kan worden.

Nederland - Energie & Telecom

Er zijn contracten getekend voor werk aan het Veja Mate offshore windpark en Rampion offshore wind farm. Het Veja Mate project omvat 67 monopalen met een enorme omvang. De fundaties wegen 1300 ton per stuk en hebben elk een diameter van bijna acht meter.

Met de presentatie van de visie op de Stad van de Toekomst laat VolkerWessels zien hoe bijgedragen wordt aan een toekomst waar circulariteit en levenskwaliteit centraal staan.

VolkerWessels Verenigd Koninkrijk

Nieuwe projecten zijn onder andere de reconstructie van de aanlegsteiger voor de vliegdekschepen van de Queen Elizabeth-klasse op de marinebasis in Portsmouth en, in opdracht van Siemens, de bouw van een fabriek voor windturbinerotorbladen in Hull. Voor de Watford Health Campus worden infrastructurele verbeteringen uitgevoerd. Ook bij de CP5 Network Rail-programma's zijn verschillende projecten toegekend. Voor United Utilities wordt in het kader van AMP6-frameworks een nieuwe waterzuiveringsinstallatie in Oswestry gebouwd.

VolkerWessels Canada/Verenigde Staten

In Canada is het Calgary wegenonderhoudscontract tot eind 2017 verlengd. Volgend jaar wordt gestart met het 30-jarige onderhoudscontract van Anthony Henday Drive. Hiervoor is een nieuwe vestiging opgezet in Edmonton die het werk aan de 27 kilometer lange zes- en achtbaansweg gaat uitvoeren. In Amerika profiteert VolkerWessels van de aantrekkende economie. Voor Boeing worden aanvullende projecten uitgevoerd voor de uitbreiding van het luchtvaartbedrijf. Het gaat om infrastructurele werkzaamheden die onder andere de bouw van Dreamliners mogelijk maken.