icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 november 2015

PlasticRoad in één minuut

KWS (een onderneming van VolkerWessels) komt met een korte video over PlasticRoad. Met PlasticRoad slaat KWS meerdere vliegen in een klap. De PlasticRoad geeft plastic afval een tweede leven én voldoet aan de huidige wensen en eisen die aan het gebruik en de aanleg van wegen worden gesteld. Plastic gaat heel lang mee; dit maakt het interessant als grondstof voor wegen. Wegen gaan daardoor wel drie keer langer mee. Het recyclen van plastic sluit goed aan bij de cradle-to-cradle filosofie en de circulaire economie.

Doordat er wordt gewerkt met prefab elementen, zijn er bij de aanleg van wegen minder vervoersbewegingen nodig. Het materiaal is bovendien licht van gewicht. PlasticRoad heeft nog een ander groot voordeel; in de holle ruimte van de weg is plek voor kabels, leidingen en waterberging.

 

KWS ontwikkelt een prototype dat in 2016 klaar moet zijn. Na het testen hiervan kan een eerste proefvak in 2017 worden aangelegd.