icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 oktober 2019

Project Verlengde Roemer officieel geopend

Wethouder Kees van Velzen (gemeente Alphen aan den Rijn) en de heer Gerritsen (Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop) hebben vandaag de officiële opening van het project ‘Verlengde Roemer’ in Hazerswoude verzorgd. Beide heren fietsten een stukje op KWS-fietsen over de nieuwe weg en knipten vervolgens samen een lint door. KWS Infra Rotterdam heeft dit werk in acht maanden gerealiseerd, met onder andere toepassing van diepe grondstabilisatie.

Waarom de nieuwe weg?

De Verlengde Roemer, die na de openingshandeling is omgedoopt tot de Dijkgraafweg, verbindt de Loeteweg en Burgemeester Smitweg met elkaar. De nieuwe weg loopt deels via het traject van de bestaande Dijkgraafweg, die in het project ook is gereconstrueerd en verbreed. De nieuwe weg zorgt voor een betere ontsluiting van het kwekersgebied Greenport West en dient als alternatief voor de voor vrachtverkeer gesloten Parklaan in Boskoop.

Toepassing diepe grondstabilisatie

Vanaf februari werkte KWS Infra Rotterdam eerst aan het nieuwe wegdeel van de Dijkgraafweg. Daarbij zijn drie nieuwe bruggen en duikers aangebracht door de collega’s van Holland Scherm. Vervolgens is de bestaande Dijkgraafweg verbreed. Hierbij is gebruik gemaakt van diepe grondstabilisatie om de slappe ondergrond te binden en te versterken. Door gebruik te maken van deze innovatieve en duurzame techniek was voorbelasten of onderheien niet nodig, wat de nodige tijdwinst heeft opgeleverd.