icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 april 2017

KWS in top-3 Rabobank Circular Economy Challenge

Met het concept ‘asfalt 100% recyclen’ gooide KWS hoge ogen   Op de slotdag van de Rabobank Circular Economy Challenge eindigde KWS afgelopen donderdag 30 maart in de top-3 met het concept ‘asfalt 100% recyclen’. Vijf lokale Rabobanken in de Metropoolregio Amsterdam zijn samen met KPMG initiatiefnemer voor deze challenge om zodoende meer circulaire initiatieven te ontplooien in de regio. Namens KWS deed KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard aan de competitie mee. Harm Edens presenteerde de bijeenkomst. 

CE Challenge

CE Challenge

De circulaire challenge is een traject dat beschikbaar is voor aantal geselecteerde bedrijven die gevestigd en werkzaam zijn binnen de metropool regio Amsterdam. De CE Challenge moet de deelnemende bedrijven inzicht bieden waar hun kansen en knelpunten liggen in de circulaire economie. KPMG voerde daarom een company scan uit van de deelnemende bedrijven waarin alle materiaal- en waardestromen in kaart werden gebracht. Op basis van deze stromen geeft KPMG aan waar de grootste circulaire kansen liggen voor het bedrijf.

 

Voor de bedrijven geldt dat een goed circulair plan ervoor kan zorgen dat zij minder grondstoffen verbruiken, minder afval produceren en door hergebruik kosteneffectiever werken. De Rabobank gelooft dat duurzaam gezonde bedrijven de toekomst hebben. Voor meer informatie over de CE Challenge, bekijk de website.

Hergebruik asfalt naar 100% met HERA

Duurzaamheid staat bij KWS hoog op de agenda. Het doel is om uiteindelijk 100% van al het asfalt te recyclen. Daarvoor worden al diverse initiatieven ontplooid. Bijvoorbeeld asfaltinstallatie HERA-system. Een mooie basis voor de pitch van KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard voor de CE Challenge. In onderstaande video ligt projectmanager bij KWS Ton van der Steen de KWS-pitch toe. 

KWS in top-3

Het hergebruik van asfalt werd uiteindelijk door de jury beoordeeld met een top-3 plaats in de challenge. Eén van de belangrijkste redenen was de enorme schaalbaarheid van het concept. De potentiële landelijke impact is zeer groot.

 

Een mooie prestatie van onze Amsterdamse collega’s waarmee wij als KWS laten zien dat we een belangrijke bijdrage leveren aan duurzaam en circulair ondernemen.