icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 maart 2019

Kansen voor trainees Civiele Techniek bij provincie, RWS, KWS en Traffic Service Nederland

Met ROKT krijgen in totaal 12 trainees Civiele Techniek de ruimte om de komende drie jaar ervaring op te doen binnen Rijkswaterstaat Oost-Nederland, provincie Overijssel, KWS en Traffic Service Nederland. Het gezamenlijke traineeprogramma ROKT richt zich op hbo en wo opgeleide civiel technici met maximaal 3 jaar werkervaring. De eerste ronde van het traineeprogramma, waar ruimte is voor zes trainees, start op 1 september 2019. Vanaf 1 september 2020 komen hier nog zes trainees bij. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van ROKT. Afgelopen week vond de aftrap van het initiatief plaats. KWS Infra Zwolle is vanuit de regio de betrokken KWS-vestiging.

Rouleren binnen overheid en bedrijfsleven

Het traineeprogramma duurt twee jaar. In die periode krijgen de deelnemers, in drie blokken van 8 maanden, een kijkje in de keuken bij de overheid en het bedrijfsleven. Zij leren ervaren wat partijen bindt en waarin ze verschillen. Naast het werk dat ze doen voor de betrokken organisaties volgen ze gezamenlijk een uitgebreid opleidingsprogramma, krijgen ze ruimte voor het uitwisselen van ervaringen tijdens onder andere de intervisie en werken ze aan organisatie overstijgende casussen.

Mismatch op de arbeidsmarkt

Met het traineeprogramma leveren Rijkswaterstaat Oost-Nederland, provincie Overijssel, KWS (een Koninklijke VolkerWessels onderneming) en Traffic Service Nederland een bijdrage aan de grote vraag naar gekwalificeerd technisch personeel. De initiatiefnemers dagen andere organisaties uit om zich in de toekomst aan te sluiten bij dit traineeship.

Meer weten over het traineeship bij KWS Infra Zwolle?

KWS Infra Zwolle heeft een grote diversiteit aan innovatieve projecten op haar naam staan in het oosten van Nederland. Afgelopen jaar werkte de vestiging bijvoorbeeld mee aan de eerste PlasticRoad pilot ter wereld en legden de collega's duurzaam asfalt op de N342 dat door een hoog percentage recycling (85%) in combinatie met lagere productietemperaturen 67% minder CO2-uitstoot oplevert. In 2017 was KWS Infra Zwolle één van de initiatiefnemers van de eerste Protonde in Ermelo, een prefab, modulaire rotonde die snel kan worden aangelegd én circulair is. De aanleg van de nieuwe N18 is ook één van de hoogtepunten van de afgelopen jaren. 

 

Interesse in een traineeship? Bel of e-mail onze recruiter Nathalie Buijse voor meer info via 06 25 76 10 31 of nbuijse@kws.nl.