icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 mei 2019

Met Veiligheidsladder-certificering zet KWS stap naar veiliger werken

Iedere dag weer veilig thuiskomen, zonder ongevallen. Het doel van KWS is duidelijk: 0 ongevallen op onze projecten. Om daar structureel aan te werken, zijn we opgegaan voor de NEN Veiligheidsladder-certificering. Trede 3 is onlangs met verve behaald en daar zijn we trots op.

Veiligheid is naast duurzaamheid en integriteit onderdeel van het fundament van KWS en VolkerWessels. Verandering van houding en gedrag ten opzichte van veiligheid zijn naast kennis een essentieel onderdeel om te verbeteren op dit gebied. Met de certificering laat KWS zien dat we hierin grote stappen hebben gezet. Onze collega’s hebben samen met inleenkrachten en onderaannemers op onze projecten aangetoond dat zij met hun deskundigheid, professionaliteit en betrokkenheid de dialoog over veiligheid durven te voeren. De veiligheidsbeleving is groot, men ziet wat de eigen bijdrage is en kan zijn op veiligheidsgebied. Veiligheidsdilemma’s worden bespreekbaar gemaakt, het bewustzijn onder KWS’ers is groot en groeit ook.

Veiligheidsladder KWS

Continu verbeteren

De certificering op de Veiligheidsladder toont aan dat KWS veiligheid hoog in het vaandel heeft staan en dat we op de goede weg zijn. Maar met deze certificering stopt het niet. We zien deze certificering als een positieve tussenstap in onze ontwikkeling naar een proactieve veiligheidscultuur. Zodat we op een steeds veiligere manier de volgende tredes op de ladder kunnen betreden.

 

De certificering geldt voor heel KWS b.v.. Onze ondernemingen Holland Scherm en IJzerman behaalden al eerder trede 3. Wilchem, specialist op het gebied van incident management, certificeerde zich eerder dit jaar op trede 4.

WAVE

Wees Alert, Veiligheid Eerst: de kern van het WAVE-veiligheidsprogramma van KWS en heel VolkerWessels. Wij werken veilig, of we werken niet. Lees hier meer over WAVE.