icon-arrow-right
HomeNieuws KWS sponsort La Vuelta Holanda met inzet infra-expertise

KWS sponsort La Vuelta Holanda met inzet infra-expertise

Actueel | Persberichten

KWS is één van de infrapartners van La Vuelta Holanda, de Nederlandse start van de Spaanse wielerronde La Vuelta. KWS is verantwoordelijk voor de infrastructurele werkzaamheden die met het gereed maken van het parcours gemoeid zijn in Breda en op alle provinciale wegen waar het peloton overheen koerst. La Vuelta Holanda vindt plaats op 14, 15 en 16 augustus in Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda. Na de Tour de France en Giro d’Italia is Utrecht nu ook voor La Vuelta gastheer van de start van de wielerronde.

Op de provinciale wegen en in Breda verzorgt KWS de aanpassingen die nodig zijn om het peloton veilig te kunnen laten koersen, zoals het verwijderen van vluchtheuvels en versmallingen. Tijdens de etappes in augustus zet KWS ook de nodige afslagen en rotondes af met barriers om de wielrenners door de kritieke punten heen te leiden. Na afloop brengt KWS in overleg met de betrokken gemeentes en provincies het parcours in de oorspronkelijke staat terug indien nodig. Welke aanpassingen exact nodig zijn, wordt momenteel in kaart gebracht. De werkzaamheden vinden vlak vóór de start van La Vuelta Holanda plaats.

 

“Met de lokale aanwezigheid in de buurt van de drie etappes én de expertise van KWS zijn zij de aangewezen infrapartner voor La Vuelta Holanda”, aldus Martijn van Hulsteijn, projectdirecteur van la Vuelta Holanda.

 

“KWS is trots sponsor van deze grote wielerronde. Na ook betrokken te zijn geweest bij de start van de Tour de France én de Giro d’Italia in Utrecht maakt dit het rijtje compleet. Onder de KWS’ers zijn veel wielerfanaten die graag een ronde rijden in hun vrije tijd. Dit partnership past dus daarom perfect bij ons bedrijf”, zegt Theo te Beest, directeur van de Utrechtse vestiging van KWS.

Vuelta 2019 - 2

Vuelta 2019 - 1

Vuelta 2019 - 3

La Vuelta Holanda

De 75e editie van de Vuelta start dit jaar in Nederland. Slechts drie keer eerder startte deze Spaanse wielerronde buiten Spanje. Op 14, 15 en 16 augustus komt de wielerronde in drie etappes door Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda. In december 2019 werd het gehele parcours bekend gemaakt, waaronder de routes van de drie etappes in Nederland.

 

Foto's Vuelta 2019: © PHOTOGOMEZSPORT2019

 

 

Nieuws

Meer nieuws

De Bliksemsnelle baan van KWS genomineerd voor Het Fietspad van de Toekomst in Utrecht

Onder de titel ‘Bliksemsnelle baan’ schreef KWS zich voor de prijsvraag van de provincie Utrecht in. De vraag:...

KWS en VolkerRail investeren in klimaatadaptieve bossen in Rhenen en Valkenswaard

KWS en VolkerRail hebben gisteren een overeenkomst getekend met FSC Nederland en de Unie van Bosgroepen voor de investering in...

KWS-project De Hagen Vianen ontvangt aanmoedigingsprijs Green Deal Duurzaam GWW

KWS-project ‘Revitalisering De Hagen Vianen’ heeft de aanmoedigingsprijs van de Green Deal Duurzaam GWW gewonnen....

+