icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

HERA-System

Het HERA-System is een unieke Nederlandse vinding. Het is het resultaat van jarenlang onderzoek naar schonere, betere en goedkopere asfaltrecycling. Het eerste Highly Ecologic Recycling Asphalt System (HERA) ter wereld is bij de Asfaltcentrale Rotterdam geïnstalleerd. Het HERA-System zorgt voor een nieuwe, baanbrekende en milieuvriendelijke productietechniek. Met dit systeem kan asfalt vijf keer vaker worden gerecycled.

Asfalt vaker hergebruiken

Recycling van asfalt gebeurt normaal door een directe verhitting van de grondstoffen. Het HERA-System werkt totaal anders, namelijk door indirecte verhitting van de grondstoffen. Het resultaat is een hoger percentage hergebruik van oud asfalt. Hierdoor is er sprake van een lagere uitstoot schadelijke gassen en zijn er vrijwel geen geuremissies. Met de HERA kunnen we asfalt drie tot vijf keer vaker recyclen en gaat het asfalt langer mee. 

Vijf keer vaker recyclen door indirecte verhitting

Dit positieve verschil in veroudering komt door de indirecte manier van verhitten met de HERA. De veroudering van bitumen door opnieuw verwarmen zakt met het HERA-System maar 1 pen-punt in de penetratiewaarde, van gemiddeld 25 naar 24. Bij de conventionele zwarte (parallel-)trommels is dit zeker 5 pen-punten, van 25 naar 20. Dit is empirisch vastgesteld. De conclusie is daardoor dat oud asfalt dat in de HERA wordt verhit vijf keer vaker kan worden hergebruikt ten opzichte van de conventionele methode van verhitting in andere asfaltcentrales. 

De voordelen van HERA-System

  • Tot 100% hergebruik van oud-asfalt
  • Lagere uitstoot schadelijke gassen
  • Asfalt kan 3-5 keer vaker worden gerecycled