icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

KonwéBase

Op rotondes, opstelvakken en andere locaties met wringend verkeer zijn  weggeschoven deklagen en  spoor- en ribbelvormingen een veelvoorkomend probleem. Deze beschadigingen leveren bij regenval gevaarlijke situaties op in de vorm van aquaplaning en ook bij droog weer geeft het stuur- en comfortproblemen. Met KonwéBase biedt KWS de ultieme tussenlaag met een hoge stijfheid en een goede weerstand tegen vervorming.

Hoge stijfheid en een goede weerstand tegen vervorming

KonwéBase is een asfaltproduct met een hoge stijfheid en een goede weerstand tegen vervorming. Het is daarom de ultieme tussenlaag voor elk type deklaag. Bovendien is het product zeer geschikt als bovenste onderlaag en onder een oppervlakbehandeling. Ten opzichte van conventionele tussenlagen is het steenpercentage in KonwéBase hoog. Dit zorgt voor lange termijn weerstand tegen vervorming. Door een relatief hoog percentage bindmiddel blijft tegelijkertijd de weerstand tegen vermoeiing op een hoog niveau. Door de grove oppervlaktextuur en het relatief hoge percentage bindmiddel biedt KonwéBase de beste basis voor ieder type deklaag en oppervlakbehandeling. Hierdoor kan de deklaag zich goed verankeren in het oppervlak. Naast de goede weerstand tegen vermoeiing levert het hoge percentage bindmiddel een extra bijdrage aan de hechting met de andere asfaltlagen. In combinatie met de kleeflaag ontstaat een bijzonder sterke verbinding tussen de lagen. Een oppervlakbehandeling kan zich zo uitstekend verankeren in de grove oppervlaktextuur van KonwéBase en is hierdoor veel beter bestand tegen wringend verkeer.

Asfalt voor uitvalswegen en rondwegen

KonwéBase kan worden toegepast op alle secundaire wegen en op uitvals- en rondwegen van steden. Door de goede hechting is het mengsel uitermate geschikt als basis voor dunne deklagen en oppervlaktebehandelingen. Het mengsel is ook geschikt voor opstelterreinen met statische belastingen vanwege haar hoge weerstand tegen vervormingen. Daarnaast presteert KonwéBase uitzonderlijk goed op polderwegen die door het steeds zwaardere landbouwverkeer snel spoorvorming of vermoeiingsscheuren tonen. KonwéBase kan voorzien worden van een wapeningsvezel, zodat het mengsel een extra scheurremmende werking krijgt. KonwéBase in combinatie met KonwéBind (ook een KWS-asfalt-mengsel) geeft eenzelfde mechanische verankering als met een deklaag, maar dan tussen onderlaag en tussenlaag. Het toepassen van KonwéBind als tussenlaag op een onderlaag KonwéBase geeft een zeer duurzame verharding met een bijzonder hoge weerstand tegen weg- of afschuiven.

De voordelen van KonwéBase

  • Gaat spoorvorming tegen
  • Goede weerstand tegen vermoeiing
  • De basis voor een stabiele weg