icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

KonwéBind

Het af- of wegschuiven van asfalt deklagen is een bekend probleem bij wegbeheerders. Kwetsbare locaties zijn verhardingen waar het verkeer grote wringende krachten uitoefent op het oppervlak. Denk hierbij aan het asfalt bij rotondes, verkeerslichten, bushaltes en rem- en optrekzones. De oorzaak van schuivende deklagen is de gladde oppervlaktetextuur van de huidige tussenlagen. De hechting van dek- met tussenlaag blijkt in veel gevallen onvoldoende sterk, waardoor ongewenste vervormingen ontstaan. Het belang van een goede tussenlaag is hier cruciaal, zonder dat deze de hoofdprijs kost. De oplossing van KWS is KonwéBind.

Grove tussenlaag tegen spoorvorming en afschuiven van asfalt

KonwéBind is de tussenlaagvariant van KonwéBase. De grove textuur van KonwéBind als tussenlaag zorgt ten eerste voor een mechanische verankering met het fijnere deklaagmengsel. De deklaag verankert zich in de poriën van het ruwe oppervlak van deze tussenlaag Ten tweede zit er voldoende bindmiddel aan het oppervlak waardoor de deklaag ook goed aan het mengsel hecht. Ten derde is KonwéBind zeer geschikt voor hoge percentages gerecycled materiaal. Afsluitend is KonwéBind een asfaltproduct met een hoge stijfheid en een goede weerstand tegen vervorming. Kortom, een duurzaam en sterk asfaltmengsel als oplossing voor de tussenlaag.

Van stedelijk gebied tot daarbuiten

KonwéBind bevat alle eigenschappen die van een tussenlaag verwacht mogen worden. Het kan worden toegepast op alle locaties waar wringend, optrekkend of remmend verkeer is. Zowel in stedelijk gebied als daarbuiten, van fietspad tot zwaarbelaste rotonde. KonwéBind is geschikt voor ieder type deklaag. Daarnaast is het een goede basis voor het aanbrengen van een oppervlaktebehandeling. Door toevoeging van speciale vezels kan aan KonwéBind een ‘scheurremmend’ karakter worden meegegeven. Het toepassen van KonwéBind als tussenlaag op onderlaag KonwéBase geeft een zeer duurzame verharding met een zeer hoge weerstand tegen weg- of afschuiven.

De voordelen van KonwéBind

  • Voorkomt afschuiven van het asfalt
  • Is bestand tegen spoorvorming
  • Geschikt voor hoge percentages gerecycled materiaal