icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

KonwéBio

KonwéBio is een asfaltmengsel met biobitumen. Een groot deel van het bitumen is namelijk vervangen door plantaardige olie van de koolzaadplant. Dit in combinatie met het 10-20 °C verlagen van de productietemperatuur maakt het mogelijk om vrijwel CO₂-neutraal asfalt te produceren. Het beperken van zowel de CO₂-uitstoot , als  het energieverbruik  sluit aan bij onze duurzaamheidsmissie:  100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Asfaltmengsel met forse CO₂-reductie door plantaardige olie als bindmiddel

KonwéBio is een asfaltmengsel waarin een groot deel van het bitumen is vervangen door plantaardige olie als bindmiddel. Het gebruik van biobitumen maakt een CO₂-compenserende asfaltproductie mogelijk. Dit wordt bereikt door enerzijds de CO₂-opname van de planten tijdens de groei en anderzijds het verlagen van de productietemperatuur met 10-20 ⁰C. Het gebruik van gerecycled asfalt voor de productie van KonwéBio maakt het product nóg duurzamer. In KonwéBio wordt een speciaal ontwikkeld bindmiddel gebruikt, plantaardige olie afkomstig uit de koolzaadplant. Uit onderzoek van de leverancier blijkt dat dit bindmiddel zich conformeert aan de eigenschappen van een standaard 70/100 bitumen.

Geschikt voor alle asfaltmengsels

KonwéBio en KonwéBio40 zijn geschikt voor vrijwel alle asfaltmengsels. Vanwege de polymeermodificatie is het geschikt voor zowel dichte als open asfaltdeklagen. Inmiddels is KonwéBio zelfs toegepast in Zeer Stil Asfalt en als recyclingsasfalt. Daarmee wordt tegelijk invulling gegeven aan meerdere milieuthema's, zoals: hergebruik, geluid en lucht.

Voordelen van KonwéBio

  • CO₂-neutraal of zelfs CO₂-compenserend asfalt
  • Plantaardige olie vervangt deel bitumen 
  • Energiezuiniger door lagere productietemperatuur