icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

KonwéBright

KWS ontwikkelde asfaltmengsels waarvan (een deel van) het mineraal aggregaat wordt vervangen door een mineraal met goede lichtreflecterende eigenschappen. Zodoende ontstaan asfaltsoorten die meer licht reflecteren dan reguliere asfaltsoorten. Een voordeel van KonwéBright is dat minder openbare verlichting nodig is op wegen en toch een goede zichtbaarheid kan worden gewaarborgd. Dit bespaart energie en armaturen en draagt daarom bij aan duurzaamheid.

Verhoogt de zichtbaarheid en is duurzaam

Ons wegdek van KonwéBright is net zo duurzaam als onze traditionele wegdekken en hoeft niet vaker te worden gereinigd. Lichtere wegdekken die sterker licht reflecteren dan onze traditionele donkere wegdekken dragen zowel bij aan veiligheid als aan duurzaamheid. Door de sterkere reflectie ontstaat betere zichtbaarheid belangrijk voor de veiligheid, zowel in het verkeer als op donkere verblijfslocaties in de openbare ruimte. Ook kan worden bespaard op energie gebruik en uitstoot van CO2 indien de openbare verlichting op deze nieuwe situatie wordt aangepast.

Asfalt voor binnenstedelijk gebied

KonwéBright is in twee typen mengsels ontwikkeld door KWS, een SMA- en een AC Surf-variant. Beide zijn uitermate geschikt voor binnenstedelijk gebied. De SMA-variant wordt doorgaans toegepast op doorgaande wegen en de AC Surf-variant vooral binnen de bebouwde kom. Onze adviseurs helpen u graag bij een advies voor de juiste variant voor uw specifieke situatie.

De voordelen van KonwéBright

  • Verhoogt de veiligheidsbeleving
  • Lagere wegdektemperatuur
  • Vermindert 'Urban Heat Island Effect'