icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

KonwéCity

KonwéCity is een uniek concept bestaande uit een dunne, geluidreducerende deklaag die geluidreductie combineert met een zeer lage rolweerstand en een goede weerstand tegen rafeling. Dit SMA-achtige asfaltmengsel is bedoeld voor binnenstedelijk gebied. Het asfaltmengsel is beschikbaar voor zowel wegen tot 50 km/u ('KonwéCity 5' en 'KonwéCity 5 Circulair') als wegen tot 80 km/u ('KonwéCity 8'). De 'KonwéCity 5 Circulair' is een extra duurzame variant, waarbij het mengsel voor 50% uit asfaltgranulaat van een oude geluidreducerende deklaag bestaat.

Dichte deklaag en geluidsreducerend asfalt

Door optimalisatie van de mengselopbouw in combinatie met kwalitatief hoogwaardige bouwstoffen wordt een dichte deklaag met een optimale textuur gecreëerd. De verschuiving die optreedt van een semi-dichte naar een dichte deklaag betekent een belangrijke stap voorwaarts in de verbetering van de technische levensduur van de deklaag. Ervaringen met dit mengselconcept hebben uitgewezen dat akoestische eigenschappen mogelijk zijn die in lijn liggen met de Nederlandse standaard categorie “dunne deklagen A”. Bovendien hebben metingen uitgewezen dat er minder afname van geluidsreductie in de tijd plaatsvindt dan gebruikelijk bij semi-dichte en open deklagen.

Asfalt voor stedelijk gebied

Toepassing van 'KonwéCity 5' en 'KonwéCity 5 Circulair' is het meest effectief op 50 km/h wegen in stedelijk gebied, op locaties waar een geluidreductie nodig is met minimaal de waarden van een dunne deklaag A. In 'KonwéCity 8' wordt steenslag 4/8 toegepast waardoor deze weliswaar wat minder geluid reduceert dan de fijne variant, maar meer robuust is en daarmee een hogere weerstand tegen rafeling bezit. Dat maakt dit mengsel bij uitstek geschikt voor provinciale wegen. Uit onderzoek is gebleken dat 'KonwéCity 8' een circa 5% lagere rolweerstand heeft dan vergelijkbare DGD waarin 4/8 steenslag wordt toegepast.

Voordelen van KonwéCity

  • Geluidreducerend door de textuur
  • Brandstofbesparend door de lage rolweerstand
  • Lange levensduur door goede weerstand tegen rafeling