icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

KonwéCO₂

Verduurzaming staat hoog op de agenda, zowel bij ons als onze opdrachtgever. Onze ambitie is 100% circulaire infrastructuur en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit. Het beperken van het energieverbruik en de uitstoot van CO₂ bij de productie van asfalt zijn daar voor KWS onderdeel van. Met onze adviseurs en technologen zoeken we naar nieuwe asfaltmengsels die onze ambities kunnen waarmaken. Zo ontwikkelden we KonwéCO₂.

Unieke combinatie: lage CO₂-uitstoot en hoog recyclingspercentage

KonwéCO₂ combineert een productietemperatuur van slechts 90 ⁰C met een recyclingpercentage van maar liefst 85%. De combinatie van een lage productietemperatuur en hoog recyclingpercentage zijn bijzonder in de asfaltbranche. KonwéCO₂ wordt geproduceerd op een lage temperatuur, zodat minder energie nodig is in vergelijking met de traditionele asfaltmengsels, die op 170 ⁰C worden geproduceerd. Dit geeft een reductie van 67% van de CO₂-uitstoot bij de productie. Bovendien bestaat 85% van het nieuwe asfalt uit oud asfalt, kortom een grote stap richting 100% circulariteit.

Groen asfaltmengsel voor onder- en tussenlagen

KonwéCO₂ is uitermate geschikt om duurzaamheidsdoelstellingen te halen en CO₂-uitstoot te beperken. Voor onder andere de gemeente Schiedam en de Provincie Overijssel is in het kader van duurzaamheid KonwéCO₂ succesvol als onder- en tussenlaag toegepast. Op basis van deze successen blijven we KonwéCO₂ doorontwikkelen tot een nog duurzamer asfaltmengsel.

De voordelen van KonwéCO₂

  • Lage uitstoot van fijnstof
  • Reductie van de CO₂-uitstoot tijdens de productie
  • Hoog recyclingpercentage