icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

KonwéFlex

Wegen op scheurgevoelige funderingen krijgen in de loop van de tijd te maken met scheurvorming. Thermische- of reflecterende scheuren in een asfaltconstructie groeien langzaam omhoog en verminderen de structurele sterkte van de gehele verharding. De reconstructie als gevolg van deze scheuren is een kostbare oplossing.

Een interlayer die scheurvorming en -groei remt

KonwéFlex is een zandasfaltmengsel met een maximale korreldiameter van 6 mm, een hoog vulstofgehalte en een hoog bitumengehalte (polymeer gemodificeerde bitumen). Het mengsel wordt in geringe laagdikte van 15 tot 25 mm aangebracht. Het KonwéFlex-mengsel heeft enerzijds een hoge taaiheid en anderzijds een hoge flexibiliteit. De hoge taaiheid zorgt voor de opvang en verdeling van de spanning uit krimp en uitzettingseffecten. De hoge flexibiliteit biedt weerstand tegen scheurvorming. Over KonwéFlex kan het verdere asfaltpakket worden aangebracht.

Asfaltmengsel dat het gehele asfaltpakket reduceert

KonwéFlex is een interlayer die door taaiheid en flexibiliteit de scheurvorming en -groei in het asfalt remt. De interlayer komt bovenop een bestaande asfalt- of cementbetonconstructie om reflectiescheuren te verminderen. KWS biedt met KonwéFlex een alternatief voor het toepassen van een fundering met hoge stijfheid. Dit betekent een reductie op de dikte van het gehele asfaltpakket en zo besparen we op de hoeveelheid benodigd asfalt.

De voordelen van KonwéFlex

  • Sterk alternatief voor asfaltwapening
  • Besparing in hoeveelheid benodigd asfalt
  • Verlenging van de structurele levensduur