icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

KonwéFoam

Verduurzaming staat hoog op de agenda, zowel bij ons als onze opdrachtgever. Onze ambitie is 100% circulaire infrastructuur en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit. Het beperken van het energieverbruik en de uitstoot van CO₂ bij de productie van asfalt zijn daar voor KWS onderdeel van. Met onze adviseurs en technologen zoeken we naar nieuwe asfaltmengsels die onze ambities kunnen waarmaken. Zo ontwikkelden we KonwéFoam.

Asfalt schuimen voor een lagere productietemperatuur

KonwéFoam is een productietechniek van KWS die het mogelijk maakt om asfalt bij een veel lagere temperatuur (115 ⁰C) te produceren. Voor traditioneel asfalt moeten alle componenten worden verwarmd. Steen, zand en bitumen worden in de centrale verhit tot zo’n 160 ⁰C. Dat is nodig voor een goede menging, maar ook om asfalt op een werk tot een deugdelijke weg te verwerken. Met KonwéFoam kan dat bij een veel lagere temperatuur. Door het bitumen (tijdelijk) te schuimen kan namelijk hetzelfde worden bereikt. In geschuimde vorm gedraagt het asfalt zich vrijwel gelijk aan de “hete versie”.

KonwéFoam bij onder- en tussenlagen en zelfs een ZOAB

KonwéFoam kan op vele asfaltmengsels worden toegepast. Het is nu al mogelijk om asfaltmengsels die voor 60% uit gerecycled asfalt bestaan met deze techniek te produceren. Inmiddels is KonwéFoam al meerdere malen ingezet. Verschillende onder- en tussenlagen en zelfs een ZOAB zijn geproduceerd en geleverd. De mogelijkheden zijn eindeloos, ook andere asfaltmengsels kunnen middels deze techniek worden geproduceerd.

De voordelen van KonwéFoam

  • Reductie van de CO₂-uitstoot tijdens de productie
  • Hoog recyclingpercentage
  • Toepasbaar op asfaltmengsels voor dek-, tussen- en onderlagen