icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

KonwéGreen

Met KonwéGreen biedt KWS een deklaag met een hoog recyclinggehalte van 55%. Een speciale bitumenmix houdt het mengsel desondanks flexibel. Ook gaan scheuren en naden na aanleg niet open staan, wat een bekend probleem bij hoge recyclinggehaltes is. KonwéGreen voldoet aan categorie DL-A en is geschikt voor locaties voor licht belaste wegen. Het mengsel wordt veelvuldig toegepast voor fietspaden en kleine polderwegen.

KonwéGreen, KonwéGreen S en KonwéGreen W

Van KonwéGreen is ook een stabiele variant beschikbaar: 'KonwéGreen S'. De combinatie van een hoog recyclinggehalte van 55% en een polymeermodificatie levert een hoogwaardig mengsel geschikt voor categorie DL-IB en dus ook zwaar verkeer. Een derde variant is 'KonwéGreen W'. Door de toevoeging van een additief ligt de productietemperatuur ongeveer 25 graden lager dan vergelijkbaar asfalt. Dit mengsel levert een CO2-reductie op van 15%. Ook verhoogt het additief de stabiliteit van het mengsel. Ook deze KonwéGreen variant heeft zich al op meerdere locaties bewezen in onder andere de provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Oost-Gelre en Oldenzaal (N342).

Asfalt voor binnen- en buitenstedelijk gebied

Afhankelijk van het KonwéGreen type dat gekozen wordt, is het toepasbaar op alle locaties. Het mengsel is uitermate geschikt als duurzaamheidsmaatregel op locaties waar standaard een AC Surf wordt toegepast. Het mengsel heeft zich bovendien al op vele locaties succesvol bewezen, zoals in de gemeenten Oss, Schiedam en Zaltbommel. 

De voordelen van KonwéGreen

  • Zorgt voor een lage CO2- en fijnstofuitstoot
  • Robuust
  • Circulair