icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

KonwéTop

Veel gemeenten, maar ook andere wegbeheerders worstelen met beperkte onderhoudsbudgetten waardoor grootschalig onderhoud ongewenst is. Voor die situaties heeft KWS KonwéTop ontwikkeld. Wanneer de mogelijkheden beperkt zijn tot het (gedeeltelijk) frezen van de deklaag, maar wel een duurzame maatregel nodig is, komt KonwéTop het best tot zijn recht. Het mengsel overbrugt scheurtjes en corrigeert oneffenheden.

Een flexibele toplaag

De specifieke samenstelling leidt tot een flexibel mengsel dat zich onder alle omstandigheden gemakkelijk laat verwerken. Handwerk is met dit mengsel goed mogelijk. Dezelfde eigenschappen zorgen ervoor dat naden, lassen en randen minder gevoelig zijn voor schade. Deze samenstelling maakt KonwéTop een zeer duurzaam product met een technische levensduur van ruim 10 jaar.

Een alternatief voor reconstructies in stedelijk gebied

KonwéTop wordt standaard met een donkere kleur aangeboden, maar is ook in andere kleuren leverbaar. Bijvoorbeeld rood voor fietspaden of geel voor kruisingsvlakken. Bij gebruik van witte steenslag in combinatie met pigment, draagt KonwéTop bij aan de veiligheid en duurzaamheid van de weg. Dit weerkaatst zowel zon- als kunstlicht, waardoor weggebruikers beter zichtbaar zijn. Bijkomend voordeel is dat het gevoel van veiligheid wordt vergroot en er minder straatverlichting nodig is. Soms is de onder- of tussenlaag de oorzaak van schades. Dan is de vervanging hiervan niet te vermijden. In die situaties ligt een constructie van KonwéTop met KonwéBase voor de hand. Deze combinatie is met name geschikt op rotondes, kruisingen en opstelvakken.

De voordelen van KonwéTop

  • Corrigeert schade in onderliggende lagen
  • Lange levensduur
  • In diverse kleuren