icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Robot Plotter

De Robot Plotter is een mooi voorbeeld van de robotisering in de bouwwereld. De innovatie biedt ondersteuning aan landmeters en zorgt voor een efficiënte en effectieve manier van werken.  Het is een compact en autonoom apparaat dat snel en nauwkeurig stuurlijnen kan uitzetten. Of het nu gaat om markering op asfalt of het aanbrengen van een geleiderail, de Robot Plotter zet het uit. De aansturing vindt plaats door middel van GPS en een digitale tekening met stuurlijnen.

Snel, flexibel en nauwkeurig

In twee uur tijd doet de Robot Plotter wat doorgaans handmatig al snel een dag werk kost. Daarnaast is het apparaat door GPS-ontvanger nauwkeuriger dan de mens. Dit zorgt voor flexibiliteit en snelheid. De snelheid van de robot is namelijk 3 tot 4 kilometer per uur. Bijkomend voordeel is dat de spuitlengte en spuitinterval in te stellen is naargelang de wensen op een specifiek project. Met de vaste ingebouwde GPS-ontvanger, kan de Robot Plotter zonder extra batterijen een volledige dag worden ingezet. Het apparaat voldoet daarnaast aan de machinerichtlijn (CE) en aan de wettelijke veiligheidseisen. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan is het apparaat met één druk op de knop te stoppen. Met de waterproof afstandsbediening kunnen lijnen ook met een offset worden uitgezet, bijvoorbeeld in het geval van geleiderails. De grafische user interface op de afstandsbediening is zeer eenvoudig in het gebruik. De digitale dxf-tekeningen kunnen gemakkelijk via laptop of USB-stick worden geüpload op de Robot Plotter. Via het touch screen op de robot wordt de juiste lijn geselecteerd.

Compact en altijd inzetbaar

Praktisch is de Robot Plotter eenvoudig in te zetten. Het compacte apparaat past in de achterbak van een auto en door het gebruik van flitsers is de robot ook ‘s nachts goed zichtbaar. Via de laptop is de productie goed te volgen, waardoor er geen onduidelijkheid meer kan ontstaan over de uitgezette meters.

De voordelen van de Robot Plotter

  • Besparing van kosten en tijd t.o.v. manueel werken
  • Spuitlengte en -interval instelbaar
  • Flexibel en snel inzetbaar