icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Vertical Seal

De beste naden in asfaltverhardingen worden verkregen door asfalt warm tegen warm aan te brengen. In de praktijk is dit niet altijd mogelijk. In dat geval worden naden kritische onderdelen. Om schade te voorkomen brengen is er Vertical Seal. Geen prefab bitumenband, maar warm aangebrachte Vertical Seal zorgt voor een uitstekende verkleving tussen bestaand en nieuw asfalt.

Verkleving tussen bestaand en nieuw asfalt

Door de temperatuurverschillen tussen nieuw en bestaand asfalt, ontstaat scheurvorming en rafeling op de plek waar deze twee samenkomen. Door inwatering kunnen deze schades snel groter worden. Schade aan het asfalt kan tot gevaarlijke situaties leiden voor het verkeer, maar ook zorgen voor meerwerk, hoge kosten en verkeershinder.Vertical Seal is een warme gemodificeerde bitumen, die zorgt voor een duurzame verbinding tussen bestaand en nieuw asfalt.

Duurzame oplossing voor asfalt en beton

Vertical Seal kan tevens worden toegepast als verbinding tussen asfalt en beton. De opstaande asfaltrand wordt eerst gereinigd met een hete luchtlans (hot-dog). Vervolgens wordt het warme materiaal aangebracht tegen het verticale deel van het asfalt. Vertical Seal is snel aan te brengen en er kan direct achteraan geasfalteerd worden. Vertical Seal zorgt na het asfalteren dat de kritische asfaltnaad goed is beschermd en zo rafeling en scheuren worden tegengegaan.

De voordelen van Vertical Seal

  • Voorkomt schades tussen nieuw en bestaand asfalt
  • Kan toegepast worden bij zowel asfalt- als betonnaden
  • Vertical Seal is snel aan te brengen