De weg van de toekomst: 100% circulaire infrastructuur

100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Dat is de duurzaamheidsmissie van KWS.

KWS wil een positieve bijdrage aan onze maatschappij leveren. Het realiseren van volledig circulaire infrastructuur houdt in dat wij onze grondstofkringlopen hoogwaardig willen sluiten en geen gebruik willen maken van schaarse primaire grondstoffen. Bijvoorbeeld door 100% hoogwaardig hergebruik van asfalt. Het betekent ook dat we geen CO₂ of andere schadelijke emissies willen uitstoten en veroorzaken. Door bijvoorbeeld onze asfaltcentrales en materieel op schone energie te laten draaien.


Ook realiseren we infrastructuur bestand tegen de effecten van klimaatverandering. Zoals de PlasticRoad, die een oplossing biedt voor snelle én geleidelijke waterafvoer bij hevige regenbuien. Tijdens en na oplevering van een werk zorgt KWS daarbij voor een gezonde, veilige omgeving met minimale hinder voor de gebruikers en onze collega’s. Zo blijven wij werken aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van Nederland, zo werken wij aan de weg van de toekomst.

Maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit en 100% circulair

Wat betekent dat nu eigenlijk? Als KWS en onderdeel van VolkerWessels geloven we in een leefomgeving waarin levenskwaliteit centraal staat. Levenskwaliteit gaat over de mens achter onze projecten en onze activiteiten die hierop van invloed zijn. Onze ambitie is om bij te dragen aan de gezondheid en het geluk van gebruikers en bewoners. Daarom bouwen wij met onze activiteiten bewust aan onze leefomgeving. Met onze duurzame innovaties wil KWS een positieve bijdrage leveren aan een betere levenskwaliteit.

 

Onder levenskwaliteit valt ‘circulariteit’, producten van nu zijn de grondstoffen voor later. In 2040 realiseert KWS 100% circulaire infrastructuur. Dat houdt in dat we geen primaire grondstoffen inzetten, 100% hoogwaardige herinzet van grondstoffen realiseren, 100% CO₂-neutraal zijn zonder uitstoot van schadelijke emissies.

KWS model levenskwaliteit - circulariteit - duurzaamheid
Klik op het model om de visual te vergroten

Klik op de links hieronder voor de toelichting op de vijf subthema's uit ons duurzaamheidsmodel: 

Meer info

KWS en de CO2-prestatieladder

Klik hier voor meer informatie over de CO2-prestatieladder en KWS. 

Projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Circulaire prefab rotonde in één weekend aangelegd in Terneuzen

Actueel | Duurzaamheid | Persberichten

KWS heeft afgelopen weekend in één weekend tijd een rotonde aangelegd in de Binnenvaartweg in Terneuzen. Door...

KWS zet met CO₂-compensatieprogramma van Shell weer een stap naar CO₂-neutraliteit

Actueel | Duurzaamheid

KWS en Shell gaan de CO2eq emissies die vrijkomen bij de productie van bitumen compenseren door onder andere bossen in Peru te...

1e PlasticRoad-fietspad ter wereld geopend

Actueel | Duurzaamheid | Persberichten

Zwolle - Een wereldprimeur voor de provincie Overijssel en gemeente Zwolle: het eerste PlasticRoad-fietspad ter wereld is...

+