100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Dat is de duurzaamheidsmissie van KWS. Wij willen een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren. Het realiseren van volledig circulaire infrastructuur houdt in dat wij onze grondstofkringlopen hoogwaardig willen sluiten en geen gebruik willen maken van schaarse primaire grondstoffen. Het betekent ook dat we geen CO₂ of andere schadelijke emissies willen uitstoten en veroorzaken. We realiseren infrastructuur bestand tegen de effecten van klimaatverandering. Tijdens en na oplevering van een werk zorgt KWS daarbij voor een gezonde, veilige omgeving met minimale hinder voor de gebruikers en onze collega’s. Zo blijven wij werken aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van Nederland, zo werken wij aan de weg van de toekomst. Dus duurzaam!

Bekijk de video voor een toelichting op de duurzaamheidsmissie van KWS. 

Levenskwaliteit en circulariteit

Binnen KWS en het VolkerWessels concern staat levenskwaliteit in de leefomgeving centraal. Levenskwaliteit gaat over de mens achter onze projecten en onze activiteiten die hierop van invloed zijn. Onze ambitie is om bij te dragen aan de gezondheid en het geluk van gebruikers en bewoners. Daarom bouwen wij met onze activiteiten bewust aan het verbeteren van de levenskwaliteit.

KWS model levenskwaliteit - circulariteit - duurzaamheid
Klik op de afbeelding om het duurzaamheidsmodel te vergroten

Binnen ons duurzaamheidsmodel waarin levenskwaliteit centraal staat, werken wij aan vijf onderliggende thema's. Met deze vijf subthema's gaan wij voor realisatie van onze duurzaamheidsmissie voor 2040.

CO2-prestatieladder

KWS en de CO2-prestatieladder

Klik hier voor meer informatie.

Projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Circulaire prefab rotonde in één weekend aangelegd in Terneuzen

Actueel | Duurzaamheid | Persberichten

KWS heeft afgelopen weekend in één weekend tijd een rotonde aangelegd in de Binnenvaartweg in Terneuzen. Door...

KWS zet met CO₂-compensatieprogramma van Shell weer een stap naar CO₂-neutraliteit

Actueel | Duurzaamheid

KWS en Shell gaan de CO2eq emissies die vrijkomen bij de productie van bitumen compenseren door onder andere bossen in Peru te...

1e PlasticRoad-fietspad ter wereld geopend

Actueel | Duurzaamheid | Persberichten

Zwolle - Een wereldprimeur voor de provincie Overijssel en gemeente Zwolle: het eerste PlasticRoad-fietspad ter wereld is...

+