De weg van de toekomst: 100% circulaire infrastructuur

Dat is de ambitie van KWS. Een pittige ambitie, dat zeker. Deze ambitie voeren we door in al onze bedrijfsprocessen en producten. Zodoende dragen we bij aan de transitie naar een duurzame, volledig circulaire sector. Als grootste wegenbouwer van Nederland zijn wij van mening dat we deze hoge duurzaamheidseis van 100% circulaire infrastructuur aan onszelf moeten stellen. Goed voorbeeld doet immers volgen. En het klimaat kan niet langer wachten. Grondstoffen worden schaarser, het klimaat verandert in rap tempo en eenieder moet daar zijn verantwoordelijkheid in nemen.

Duurzaamheid logo 1

Duurzaamheid is bij KWS gericht op circulariteit en levenskwaliteit. Het realiseren van infrastructuur die mobiliteit van nu en in de toekomst mogelijk maakt, die geen hinder veroorzaakt en waarbij onze mensen en de omgeving gezond zijn en blijven. Maar ook infrastructuur met een minimale impact op het milieu, zonder vervuiling, zonder uitputting van grondstoffen en die bestand is tegen het veranderende klimaat. In 2040 is KWS 100% circulair en volledig CO2-neutraal.


Als marktleider in de asfaltproductie zet KWS zich al jaren in om duurzame oplossingen te ontwikkelen, testen en door te voeren in onze producten. Zoals bijvoorbeeld ons 100% gerecyclede asfalt dat we met asfaltinstallatie HERA kunnen realiseren. Wij geloven in het circulair en duurzaam maken van asfalt- en betonwegen. Met daarnaast wellicht alternatieven, zoals ons PlasticRoad-concept dat in september voor het eerst werd aangelegd in Zwolle.


Op deze website vindt u meer informatie over duurzaamheid bij KWS. Een ontzettend divers begrip en op vele verschillende manieren geïntegreerd in ons bedrijf. Want naast asfaltproductie is er nog zoveel meer. Samen met u als onze opdrachtgever, partner, leverancier of toekomstige collega gaan we op weg naar 2040.

 

Op weg naar 100% circulaire infrastructuur. 

Meer info

KWS en de CO2-prestatieladder

Klik hier voor meer informatie over de CO2-prestatieladder en KWS. 

Projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

KWS asfalteert met gerecycled wc-papier op IJburglaan in Amsterdam

Actueel | Duurzaamheid

Amsterdam is de eerste gemeente in Nederland die gerecycled wc-papier verwerkt tot geluidreducerend asfalt. In de weg aan de...

1e PlasticRoad-fietspad ter wereld geopend

Actueel | Duurzaamheid | Persberichten

Zwolle - Een wereldprimeur voor de provincie Overijssel en gemeente Zwolle: het eerste PlasticRoad-fietspad ter wereld is...

Het eerste PlasticRoad-fietspad van gerecycled plastic komt in Zwolle

Actueel | Duurzaamheid | Persberichten

Wereldprimeur in Overijssel   Vianen/Zwolle – De PlasticRoad, de weg op basis van gerecycled plastic, wordt...

+