icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Klimaatinclusief en Klimaatadaptief

Fossiele brandstoffen raken uitgeput en als gevolg van alle milieubelastende activiteiten wereldwijd heeft het klimaat het zwaar te verduren. Steeds heviger worden bijvoorbeeld de regenbuien, periodes van droogte en het Urban Heat Island Effect. Ook KWS neemt hierin haar verantwoordelijkheid. Daarom streven wij ernaar onze energiebehoefte en -verbruik te minimaliseren. De energie die we alsnog nodig hebben, verduurzamen we steeds verder, om in 2040 volledig CO2-neutraal te zijn. Dat doen we nu onder andere al met overkappingen met zonnepanelen voor freesasfalt bij onze asfaltcentrales en de aanschaf van elektrisch materieel.

Door klimaatadaptieve oplossingen te ontwikkelingen dragen we daarnaast op een positieve manier bij aan het klimaat met onze infrastructurele innovaties. Bijvoorbeeld de PlasticRoad waar we de neerslag van hevige regenbuien kunnen opslaan en infiltreren in de bodem, maar ook door het ontwikkelen van asfalt dat steeds beter water afvoert om plasvorming te voorkomen, of wat door de lichte steenslag minder opwarmt door de zon.