icon-arrow-right
Home Diepe grondstabilisatie

Diepe grondstabilisatie

Voorbelasting is een tijdrovend proces, waarbij veel transportbewegingen zorgen voor onnodige kosten en omgevingshinder. Met onze innovatieve techniek 'diepe grondstabilisatie' is dit verleden tijd! KWS Diepe Grondstabilisatie is onderdeel van KWS Infra Rotterdam en heeft een landelijke dekking.

Bij diepe grondstabilisatie verbeteren we de grond op locatie door droge bindmiddelen door middel van perslucht in de ondergrond te verwerken. Door de interactie van de bindmiddelen en de grond ontstaat een stabiele ondergrond voor bouwactiviteiten. De techniek is uitermate geschikt om slappe bodems geschikt te maken voor de aanleg van wegen, fietspaden, ondergrondse infrastructuur en het bouw- en woonrijp maken van toekomstige woon-, industrie- en havengebieden. Ook is de techniek toepasbaar in het tegengaan van bodemerosie om, bijvoorbeeld, dijklichamen te stabiliseren.

Door te werken met de reeds aanwezige grond, past diepe grondstabilisatie goed in de uitgangspunten van de circulaire economie. Daarnaast is de techniek ook kosteneffectief (30% minder dan traditionele voorbelasting). Verder heeft diepe grondstabilisatie de volgende voordelen:

  •      minder transportkosten
  •      minder omgevingshinder
  •      lagere CO footprint
  •      geen depots

 

Diepe grondstabilisatie is wereldwijd een beproefd recept voor grondverbetering. In onder andere de Verenigde Staten, Brazilië, Japan en Scandinavië passen bouwers de methode toe. In Nederland is de techniek relatief onbekend, maar gezien de voordelen is diepe grondstabilisatie een uitstekend alternatief bij grondverbeteringen.

 

KWS heeft het in november 2018 voor het eerst toegepast in 's-Gravenzande

Meer informatie?

Meer informatie over diepe grondstabilisatie kunt u lezen in onderstaand productblad. Of neem contact op met onze vestiging KWS Infra Rotterdam.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Diepe grondstabilisatie toegepast in Hazerswoude

De doorlooptijd van grondverbetering ernstig verkorten en tegelijkertijd ook de CO 2 -uitstoot van transportbewegingen...

Primeur Diepe Grondstabilisatie in ‘s-Gravenzande

Grondverbetering zonder het aanbrengen van grote zandlichamen, het lange wachten tot de gewenste zetting is bereikt en de...

+