icon-arrow-right
Home HERA-System

HERA-System

Een unieke Nederlandse vinding. Het HERA-System is het resultaat van jarenlang onderzoek naar schonere, betere en goedkopere asfaltrecycling. Het eerste Highly Ecologic Recycling Asphalt System (HERA) ter wereld is bij de Asfaltcentrale Rotterdam geïnstalleerd. Het HERA-System zorgt voor een nieuwe, baanbrekende en milieuvriendelijke productietechniek. Met dit systeem kan asfalt 5 keer vaker worden gerecycled.

Voordelen

Recycling van asfalt gebeurt normaal door directe verhitting van de grondstoffen. Het HERA-System werkt totaal anders, namelijk door indirecte verhitting. Het resultaat is:

  • Hoger percentage hergebruik oud asfalt
  • Lagere uitstoot schadelijke gassen
  • Vrijwel geen geuremissies
  • Asfalt kan 3 tot 5 maal vaker worden gerecycled
  • Asfalt gaat langer mee
  • Kostenbesparing; minder (primaire) grondstoffen en lagere stookkosten

Asfalt vaker hergebruiken

Dit positieve verschil in veroudering komt door de indirecte manier van verhitten met de HERA. De veroudering van bitumen door opnieuw verwarmen zakt met het HERA-System maar 1 pen-punt in de penetratiewaarde, van gemiddeld 25 naar 24. Bij de conventionele zwarte (parallel-)trommels is dit zeker 5 pen-punten, van 25 naar 20. Dit is empirisch vastgesteld. De conclusie is daardoor dat oud asfalt dat in de HERA wordt verhit 5 keer vaker kan worden hergebruikt ten opzichte van de conventionele methode van verhitting in andere asfaltcentrales. 

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

HERA-primeur: 100% gerecycled asfalt als deklaag in Ouderkerk aan den IJssel

KWS (een VolkerWessels-onderneming) en het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard voeren samen een pilot uit met de...

KWS legt fietspad aan met 100% gerecycled asfalt in Rotterdam

Uniek circulair project: HERA-system werkt In Rotterdam is op donderdag 17 december als eerste gemeente in Nederland 100%...

+