icon-arrow-right
Home KonwéCity

KonwéCity

KonwéCity is een dun SMA-achtig asfaltmengsel bedoeld voor binnenstedelijk gebied. Bijzonder aan KonwéCity is dat, voor wat betreft geluidsreductie, de focus vooral ligt op de oppervlaktetextuur van de weg.

Dichte deklaag

Door optimalisatie van de mengselopbouw in combinatie met kwalitatief hoogwaardige bouwstoffen wordt een dichte deklaag met een optimale textuur gecreëerd. De verschuiving die optreedt van een semi-dichte naar een dichte deklaag betekent een belangrijke stap voorwaarts in de verbetering van de technische levensduur van de deklaag.

Akoestische eigenschappen

Ervaringen met dit mengselconcept hebben uitgewezen dat akoestische eigenschappen mogelijk zijn die in lijn liggen met de Nederlandse standaard categorie “dunne deklagen A”. Bovendien hebben metingen uitgewezen dat er minder afname van geluidsreductie in de tijd plaatsvindt dan gebruikelijk bij semi-dichte en open deklagen.

KonwéCity heeft een beoogde technische levensduur van minimaal 10 jaar, met een geluidreductie van minimaal een dunne deklaag A en nauwelijks afname van de geluidsreductie in de tijd.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Innovatief asfaltmengsel KonwéCity Rood toegepast op fietsroute Apeldoorn - Deventer

De auto laten staan en met de fiets naar het werk, forenzen stimuleren om over te stappen van de auto naar de fiets. De...

+