icon-arrow-right
Home KonwéFlex

KonwéFlex

De voordelen

  • Goede weerstand tegen scheurvorming
  • Sterk alternatief voor asfaltwapening
  • Besparing in hoeveelheid benodigd asfalt
  • Verlenging vn de structurele levensduur

Het probleem

Wegen uitgevoerd op scheurgevoelige funderingen krijgen in de loop van de tijd te maken met scheurvorming. Thermische- of reflecterende scheuren in een asfaltconstructie groeien langzaam omhoog en reduceren de structurele sterkte van de gehele verharding. De reconstructie als gevolg van deze scheuren is een kostbare oplossing.

Oplossing: KonwéFlex

Een oplossing die KWS biedt is het toepassen van een interlayer in plaats van een fundering met hoge stijfheid. Met KonwéFlex kunnen we de dikte van het gehele asfaltpakket reduceren. Een interlayer wordt aangebracht bovenop een bestaande asfalt- of cementbetonconstructie om reflectiescheuren te verminderen. KWS biedt met KonwéFlex een interlayer die door haar taaiheid en flexibiliteit de scheurvorming en -groei remt.

Het mengsel

Konwéflex is een zandasfaltmengsel met een maximale korreldiameter van 6 millimeter, een hoog vulstofgehalte en een hoog bitumengehalte (polymeer gemodificeerde bitumen). Het mengsel wordt in geringe laagdikte van 15 tot 25 millimeter aangebracht. Het KonwéFlex-mengsel heeft aan de enerzijds een hoge taaiheid en anderzijds een hoge flexibiliteit. De hoge taaiheid zorgt voor de opvang en verdeling van de spanning uit krimp en uitzettingseffecten. De hoge flexibiliteit biedt weerstand tegen scheurvorming.

Toepassing

De interlayer KonwéFlex is uitermate geschikt voor locaties met kans op scheurvorming in fundering of onderlaag. In 2018 is KonwéFlex twee maal bovenop een bestaande betonweg succesvol gedraaid nabij Steenbergen. Hier is KonwéFlex een uitstekend alternatief voor asfaltwapening om scheurvorming te beperken. Over KonwéFlex kan het verdere asfaltpakket worden aangebracht.

+