icon-arrow-right
HomeProjecten Bouwteam Industrielaan Veenendaal

Bouwteam Industrielaan Veenendaal

Veenendaal

In Veenendaal heeft KWS Infra Amsterdam-Utrecht in 2019 gewerkt aan de reconstructie van de Industrielaan. De Industrielaan is één van de drie belangrijkste oost-westverbindingen door de stad. Het was dan ook een mooie uitdaging om alle belangrijke stakeholders, twee tankstations, een groot bouwterrein, de brandweerkazerne en een woonwijk, bereikbaar te houden.

Het project Industrielaan Veenendaal was een leuk en divers werk waarbij één verkeerstroom door het werkvak bleef rijden. Hierdoor is het werk in fases uitgevoerd en is er een aparte bypass aangelegd. Samen met de gemeente Veenendaal is er in een bouwteam gewerkt aan de voorbereidingen van het werk, zoals het schrijven van het bestek en het maken van de tekeningen.

 

In het werk zaten naast de bereikbaarheid nog een aantal bijzondere aspecten. Zo is het bestaande vuilwaterriool gerenoveerd en een nieuw hemelwaterriool van ongeveer 700m aangebracht. We hebben de regenwater aansluitingen om gekoppeld, een grote overstortput van 27 ton aangebracht en voor het riool is er bronbemaling toegepast die deels langs een vervuiling geplaatst is. Om er voor te zorgen dat de vervuiling zich niet verplaatst hebben we samen met Van Kessel Bronbemaling een interceptie- en een retourbemaling toegepast.

Duurzame toepassingen

In de Industrielaan zijn een aantal duurzame elementen toegepast. Zo zijn de bestratingsmaterialen, geleverd door Struyk Verwo, voorzien van gerecycled materiaal en is er gebruik gemaakt van 2500 ton gebroken betongranulaat afkomstig van een gesloopt kantoorpand dat langs de Industrielaan stond. Hiermee zijn er ongeveer 100 transportritten bespaard.

Werkzaamheden

De werkzaamheden die aan de Industrielaan zijn uitgevoerd zijn onder andere het opnemen van diverse verhardingen, verwijderen van het groen, het uitvoeren van grondwerk sleuven en cunetten en het aanbrengen van diverse soorten verhardingen en kantopsluitingen.

Feiten & cijfers

 • Hemelwaterriool
  700 m
 • Overstortput
  27 ton
 • Gebroken betongranulaat
  2500 ton
 • Besparing van
  100 transportritten
 • Projectcategorieën
  Wegenbouw
  Bouwteam
+