icon-arrow-right
HomeProjecten Busplatform Den Haag

Busplatform Den Haag

Den Haag

Op maandag 23 maart 2020 werd het vernieuwde busplatform Den Haag Centraal volledig in gebruik genomen. Na het afronden van de eerste fase in november 2019, waarin de nieuwe instapperrons en een comfortabele wachtruimte in de stationshal werden gerealiseerd, werd in maart ook de tweede en tevens laatste fase afgerond.

Integrale samenwerking met verschillende VolkerWessels-bedrijven

De afgelopen jaren werkte KWS met diverse onderaannemers aan de vernieuwing van het busplatform Den Haag Centraal en het opknappen van het Prins Bernhardviaduct. Deze werkzaamheden voerden wij uit in opdracht van de gemeente Den Haag. Een uitdagend project in de complexe omgeving rondom het Centraal Station van Den Haag waaraan naast Hollandia Structures verschillende VolkerWessels-bedrijven hebben meegewerkt: Gebr. Van Kessel, Smits NeuchâteI Infrastructuur, BKB Infra, VolkerRail, Visser & Smit Hanab, Volker Steven Materieel, Visser & Smit Bouw, HOMIJ, VW ICC en Aveco de Bondt.


Foto's: Rindert van den Toren

Golvende overkapping

Tijdens de verbouwing werden tien instaphaltes met daarboven de nieuwe golvende overkapping (met een oppervlakte van 3000 m2 en een glazen ‘dome’ van 250 m2) aangebracht. Rond het nieuwe asfalt zijn voetpaden aangelegd van natuursteentegels, die zorgen ervoor dat de overzichtelijke inrichting van het platform, met duidelijke looproutes, een mooie uitstraling heeft. Diverse VolkerWessels-bedrijven hebben met hun specialismen bijgedragen aan het mooie eindresultaat.

Uitgekiende fasering

Gedurende de bouw was het busplatform in gebruik. Door een uitgekiende fasering konden de reizigers te allen tijde de route tussen station en de tijdelijke instapplaatsen voor de bussen afleggen. Hierin was een goede omgevingscommunicatie essentieel, die vanuit het projectteam is ingevuld. Gezien het lage aantal klachten, dat tijdens de uitvoering is binnengekomen, blijkt dat dit prima is verlopen.

Feiten & cijfers

 • Locatie
  Den Haag
 • Oplevering
  maart 2020
 • Status
  opgeleverd
 • Projectcategorieën
  Wegenbouw
  Highlights
+