icon-arrow-right
HomeProjecten Eigentijdse terreininrichting gerechtsgebouw

Eigentijdse terreininrichting gerechtsgebouw

Breda

Breda heeft een nieuw gerechtsgebouw. InBalans heeft hier een aansprekend, eigentijds gebouw dat ruimte biedt aan drie organisaties, de Rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming gebouwd. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek, onderdeel van KWS en Koninklijke VolkerWessels, was als onderaannemer bij dit project betrokken, mede dankzij hun brede expertise op het gebied van terreininrichting.

karres+brands heeft het ontwerp voor de buitenruimte rondom het gebouw gemaakt, waaronder de openbare ruimte en een daktuin. In het tendertraject in 2013 hebben wij samengewerkt en kon ons team de landschapsarchitect technisch adviseren bij het ontwerp voor de terreininrichting. De opdracht omving een openbaar toegankelijke daktuin van 6000m2 op de parkeergarage. Hier legde wij naar het ontwerp van karres+brands een park aan, voorzien van een betonnen padenstructuur, een hekwerk met spoormotief, schanskorven, zitelementen een irrigatiesysteem en beplanting.

 

Daarnaast waren wij betrokken bij de aanleg van de buitenruimte op het voorplein. Hier verzorgden wij het benodigde rioolwerk en de terreinrichting met o.a. bestrating van natuursteen, een ronde fontein met een doorsnede van 17 meter en beplanting.

 

Inmiddels is het gerechtsgebouw medio 2018 in gebruik genomen. Echter, voordat er gebouwd kon worden hebben onze collega’s van Van Kessel Bronbemaling gezorgd voor een droge en veilige werkplek.

 

copyright visuals - A2Studio

Feiten & cijfers

Gerelateerde projecten

Alle projecten
+