icon-arrow-right
HomeProjecten Geluidswal Veldhuizen

Geluidswal Veldhuizen

Veldhuizen

KWS Infra Utrecht en Holland Scherm werken samen aan het project ‘Geluidswal Veldhuizen’ in opdracht van de gemeente Utrecht. De scope van het project is het realiseren van een geluidsvoorziening bestaande uit een geluidswal en geluidsscherm nabij de wijk Veldhuizen tussen de A12, N419 en N198. Holland Scherm richt zich in dit project op de bouw van de geluidsvoorzieningen en KWS Infra Utrecht verricht het grondwerk.

Duurzaam in praktijk

De aandacht voor duurzaamheid en circulariteit vergt een andere aanpak dan een standaard RAW-grondwerk, een interessante klus voor het uitvoeringsteam. De aardewal kan worden opgebouwd met materiaalklasse industriegrond. Het geluidsscherm wordt modulair opgebouwd en bestaat uit puingranulaat. Bij de aanleg van de geluidswerende voorzieningen wordt het aantal transportbewegingen geminimaliseerd en zetten we voor de aanvoer vrachtwagens in die op biodiesel rijden.

Voorbereidend grondwerk

KWS is inmiddels gestart met de aanleg van steunbermen, waarbij het ontgraven veen als tijdelijke voorbelasting dient. De sleuf is aangevuld met gereinigd, hergebruikt zand. Op een gedeelte is al de eerste ophoogslag gedaan en de verticale drainage met waterspanning- en hellingmeters zijn aangebracht. Het vrijgekomen veen wordt later afgevoerd en kan dan worden hergebruikt voor bijvoorbeeld potgrond.

Toekomstige innovaties

In de toekomst zal de aardewal waarschijnlijk ook gebruikt gaan worden voor een constructie om duurzame energie op te wekken. Daarom heeft Holland Scherm in  overleg met de gemeente Utrecht als voorbeeld een geluidsscherm met zonnepanelen geplaatst.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Provincie Utrecht
 • Lengte van de geluidswal
  700 meter
 • Hoogte van de geluidswal
  10 meter
 • Verwachte oplevering
  2022
 • Bijzonderheden
  Volg het project via de KWS-app
 • Betrokken bedrijven
 • Projectcategorieën
  Specialisten
  Werk in Uitvoering
+