icon-arrow-right
HomeProjecten Goes Beter Bereikbaar

Goes Beter Bereikbaar

Goes

Onder het motto ‘Goes beter bereikbaar’ werkte de gemeente Goes tussen november 2016 en november 2017 aan het verbeteren van de bereikbaarheid van het zuidelijke deel van de Zeeuwse stad Goes.

Diverse projecten werden onder deze noemer uitgevoerd om de doorstroming van het verkeer in Goes te verbeteren. KWS Infra Roosendaal-Sas van Gent mocht er daarvan drie voor haar rekening nemen: het realiseren van nieuwe op- en afritten op de snelweg A58 inclusief de reconstructie van de op de afritten aansluitende Nansenbaan met een turbo-kluifrotonde; het toevoegen van een vijfde afslag mét fietstunnel aan rotonde Tiendenplein en tot slot de vernieuwing van de Anthony Fokkerstraat.

Goes A58 luchtfoto juni 2017

Goes damwand1

Goes damwand2

Goes A58 aanleg afrit

Goes A58 turbokluifrotonde luchtfoto augustus 2017

Goes A58 weghalen hekken toeritten

Goes publieksopening toeritten A58 asfaltmachine

Goes publieksopening toeritten A58 tent

Goes Tiendenplein luchtfoto

Goes Tiendenplein asfalteren

Goes Tiendenplein graven

Niet alledaags

Het werk in Goes was zeker geen standaard klus. Multi-disciplinair en technisch ook zeker niet alledaags. Want hoe kun je de rijbaan onder een bestaand viaduct verbreden terwijl het viaduct gewoon in gebruik blijft? Door ‘out of the box’ te denken werd er een oplossing gevonden: het gebruik van horizontale damwanden. Het bestaande schuine talud, dat bestraat was, werd afgegraven om meer ruimte ónder het viaduct te maken. Door met een ophangsysteem onder het bestaande viaduct horizontaal damwanden op elkaar te schuiven als een grondkering, kon stukje bij beetje het oude talud worden afgegraven en de ruimte voor het verkeer breder
worden gemaakt.

 

Ook het in één weekend plaatsen van de fietstunnel in de nieuwe vijfde afslag van rotonde Tiendenplein is wel een huzarenstukje te noemen. Het leverde in elk geval een mooi time lapse filmpje op.

 

 

Samen Slimmer Bouwen

Door de verschillende deelprojecten binnen het programma ‘Goes beter bereikbaar’ met elkaar te combineren, werden tijd én geld bespaard. Bij het werk aan de afritten A58, Tiendenplein en Anthony Fokkerstraat kon voor alle drie de deelprojecten gebruik worden gemaakt van dezelfde bouwplaats, het materieel stond al in de buurt en ook de mensen waren er ook al. Tel daar bij op het werk dat KWS Roosendaal/Sas van Gent voor Rijkswaterstaat in het kader van het groot onderhoud aan de A58 mochten uitvoeren, en je hebt een geweldig voorbeeld van Samen Slimmer Bouwen.

"Van steeds een drukke spits naar meer tijd voor je kids"

projectwebsite Goes beter bereikbaar

Contactpersoon

J. Karelse Projectleider Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Aanvoer grond
  20.000m3
 • Aanvoer zand
  90.000m3
 • Asfalt
  25.000 ton
 • Belijning
  29.500 meter
 • Ontwerp
  3.000 uur
 • Werkvoorbereiding en -leiding
  11.000 uur
 • Uitvoering
  29.000 uur
 • Betrokken bedrijven
 • Projectcategorieën
  Wegenbouw
  Advies & Ontwerp
  Highlights

Meer weten over dit project?

Contact J. Karelse »

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Start aanleg Container Exchange Route voor Havenbedrijf Rotterdam door KWS en Van...

Samen met Van Hattum en Blankevoort start KWS Infra Zwijndrecht met de aanleg van de Container Exchange Route (CER) voor...

+