icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Goes

Goes Beter Bereikbaar

Onder het motto ‘Goes beter bereikbaar’ werkte de gemeente Goes tussen november 2016 en november 2017 aan het verbeteren van de bereikbaarheid van het zuidelijke deel van de Zeeuwse stad Goes.

Aanvoer grond
20.000m3
Aanvoer zand
90.000m3
Asfalt
25.000 ton
Belijning
29.500 meter
Ontwerp
3.000 uur
Werkvoorbereiding en -leiding
11.000 uur
Uitvoering
29.000 uur

Diverse projecten werden onder deze noemer uitgevoerd om de doorstroming van het verkeer in Goes te verbeteren. KWS Infra Roosendaal-Sas van Gent mocht er daarvan drie voor haar rekening nemen: het realiseren van nieuwe op- en afritten op de snelweg A58 inclusief de reconstructie van de op de afritten aansluitende Nansenbaan met een turbo-kluifrotonde; het toevoegen van een vijfde afslag mét fietstunnel aan rotonde Tiendenplein en tot slot de vernieuwing van de Anthony Fokkerstraat.

Niet alledaags

Het werk in Goes was zeker geen standaard klus. Multi-disciplinair en technisch ook zeker niet alledaags. Want hoe kun je de rijbaan onder een bestaand viaduct verbreden terwijl het viaduct gewoon in gebruik blijft? Door ‘out of the box’ te denken werd er een oplossing gevonden: het gebruik van horizontale damwanden. Het bestaande schuine talud, dat bestraat was, werd afgegraven om meer ruimte ónder het viaduct te maken. Door met een ophangsysteem onder het bestaande viaduct horizontaal damwanden op elkaar te schuiven als een grondkering, kon stukje bij beetje het oude talud worden afgegraven en de ruimte voor het verkeer breder
worden gemaakt.

 

Ook het in één weekend plaatsen van de fietstunnel in de nieuwe vijfde afslag van rotonde Tiendenplein is wel een huzarenstukje te noemen. Het leverde in elk geval een mooi time lapse filmpje op.

 

 

Samen Slimmer Bouwen

Door de verschillende deelprojecten binnen het programma ‘Goes beter bereikbaar’ met elkaar te combineren, werden tijd én geld bespaard. Bij het werk aan de afritten A58, Tiendenplein en Anthony Fokkerstraat kon voor alle drie de deelprojecten gebruik worden gemaakt van dezelfde bouwplaats, het materieel stond al in de buurt en ook de mensen waren er ook al. Tel daar bij op het werk dat KWS Roosendaal/Sas van Gent voor Rijkswaterstaat in het kader van het groot onderhoud aan de A58 mochten uitvoeren, en je hebt een geweldig voorbeeld van Samen Slimmer Bouwen.

Contactpersoon
J. Karelse
Projectleider
jkarelse@kws.nl