icon-arrow-right
HomeProjecten Groot onderhoud Berg en Bos - fase 2

Groot onderhoud Berg en Bos - fase 2

Berg en Bos te Apeldoorn

In opdracht van Gemeente Apeldoorn is KWS Infra Zwolle in het najaar van 2018 gestart met de werkzaamheden omtrent asfaltonderhoud in Berg en Bos. De werkzaamheden die KWS zal uitvoeren zijn voornamelijk; opbreek, grond- en bijkomende werkzaamheden, aanleg van afwaterende voorziening op basis van infiltreren, aanbrengen van funderingen, asfaltverhardingen en plateau's van asfalt en markering. Met omgeving en samenwerking als aandachtspunten, hoopt KWS met de gemeente het project wederom succesvol af te ronden.

KWS Infra heeft in het najaar van 2017 reeds een aantal straten in de wijk vernieuwd. Er zijn drempels aangebracht bij de Jachtlaan en de Soerenseweg en plateaus op diverse kruispunten in de wijk ter markering van de 30km/h zone. Ook in 2018 zullen er op diverse kruispunten plateaus worden aangebracht.

 

Plattegrond

Berg en Bos - 1

Berg en Bos - 2

Omgeving

In de plattegrond is een overzicht te zien van de straten welk KWS in 2018 zal vernieuwen én wanneer er geasfalteerd zal worden. Tijdens het asfalteren zullen de huizen niet bereikbaar zijn met de auto. KWS stelt de bewoners door middel van een brief op de hoogte wanneer dit precies zal zijn. De brief wordt verspreid door de wijkconciërge Yasser. 

Tijdelijke buren

KWS is een tijdelijke buur van de mensen die in en rond de projectlocatie wonen. Dat betekent dat KWS de omgeving vriendelijke te woord zal staan en ook meerdere acties aanbiedt om de omgeving te helpen waar nodig:

  • Inloopspreekuur;
    Elke donderdag van 17:00 tot 18:00 uur - bouwkeet
  • Wijkconciërge;
  • KWS Bouwapp.
    Blijf op de hoogte via de bouwapp - zie de handleiding onder projectsheets (onderaan pagina).

Zie je mij, zie ik jou!
Om de kinderen van de scholen rondom de werkzaamheden bewust te maken van de mogelijke gevaren, wil KWS de kinderen actief betrekken bij het project. Er wordt veel nadruk gelegd op de slogan ''Zie je mij, zie ik jou''. Kan je chauffeur zien? Dan kan de chauffeur jou ook zien! Natuurlijk mochten de kinderen zijn ook ervaren wat een chauffeur ziet en niet ziet.

Duurzaam asfalt

In november 2017 heeft KWS in samenwerking met de gemeente Apeldoorn een pilot uitgevoerd door duurzaam en gerecycled asfalt toe te passen op de bovenlaag van de weg van de Ribeslaan. Dit asfalt combineert een lagere CO₂-uitstoot met hoog recyclingpercentage, zonder kwaliteitsverlies!

Na de positieve resultaten uit deze pilot heeft de gemeente Apeldoorn besloten dit asfalt op alle bovenlagen, van de nu te renoveren wegen in Berg en Bos, aan te brengen.


KonwéGreen

“Gewoon” asfalt wordt geproduceerd met een temperatuur van 170-175°C. Het duurzame asfaltmengsel (in vaktermen “KonwéGreen”) wordt, met een temperatuur van maximaal 150-155°C, geproduceerd én wordt ook met een lagere temperatuur op de weg aangebracht. Hierdoor is bij de productie en verwerking van dit asfalt veel minder energie nodig en leidt het tot een vermindering van 65% CO₂ uitstoot.

 

Naast de lagere productie- en verwerkingstemperatuur bestaat dit innovatieve asfalt voor 55% uit hergebruikt oud asfalt. De levensduur van het asfalt is gelijkwaardig aan het standaard asfalt. Als bijkomend voordeel betekenen de lagere temperaturen ook een lagere hittebelasting voor de mannen bij de asfaltverwerking.

"De voorlichting ’Zie je mij, zie ik jou!’ was erg geslaagd! Nuttig en leerzaam! Collega’s en kinderen waren zeer enthousiast."

Directrice Berg en Bosschool

Contactpersonen

Remko Mulder Omgevingsmanager Neem contact op

Erik Veluwenkamp Projectleider Neem contact op

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Contact Erik Veluwenkamp »
+