HomeProjecten Herinrichting Stationsplein - Sportlaan

Herinrichting Stationsplein - Sportlaan

Sliedrecht

In opdracht van de Gemeente Sliedrecht gaat KWS Infra Zwijndrecht zorgen voor een upgrade van het traject Stationsplein – Sportlaan. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van de asfaltconstructie, het realiseren van tweerichtingen fietspaden, het realiseren van een extra opstelstrook vanaf de N482, de aanleg van een VRI installatie voor het verbeteren van de verkeersafwikkeling ter hoogte van het kruispunt Sportlaan – N482 en reparatiewerkzaamheden aan het bestaande viaduct.

De weg Stationsplein - Sportlaan is in slechte staat en kan de verkeersdruk in de spits niet aan. Deze dient daarom gereconstrueerd en heringericht te worden. De route Stationsplein - Sportlaan is echter een belangrijke doorgangsroute in Sliedrecht ten noorden van de A15 en essentieel voor de bereikbaarheid van o.a. het Stationspark, het Station en De Lockhorst. De uitdaging waar wij voor staan, is het waarborgen van de doorstroming en bereikbaarheid tijdens de herinrichting Stations-plein – Sportlaan. KWS maakt dit mogelijk door een fasering waar we de veiligheid van ons personeel en van kwetsbare verkeersdeelnemers voorop staat, die afsluitingen beperkt, die goede kwaliteit van het eindresultaat garandeert en die met grote zekerheid binnen de planning kan worden gerealiseerd.

 

Blijf op de hoogte, download de KWS app

Voor actuele informatie en een wekelijkse update kunt u de KWS app downloaden, zowel beschikbaar voor Android als Apple. Zoek vervolgens op 'Herinrichting Stationsplein - Sportlaan' en klik op 'toevoegen aan favorieten'. Zo blijft u altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Contactpersoon

Zhen Zhen Zheng Omgevingsmanager Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Hoeveelheid asfalt
  5000 ton
 • Onderlagen asfalt
  100% gerecycled
 • Kunststof asfaltbewapening voor stevigheid
  7000 m2
 • Veiligheid
  Fietspaden met onveilige oversteek worden verwijderd en vervangen voor een fietspad met twee richtingen
 • Betrokken bedrijven
 • Projectcategorieën
  Wegenbouw
  Werk in Uitvoering
+