icon-arrow-right
HomeProjecten EMVI-plan Tasmanstraat en Spaarndammerdijk werpt zijn vruchten af

EMVI-plan Tasmanstraat en Spaarndammerdijk werpt zijn vruchten af

Amsterdam

Op 13 augustus is KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard gestart met de werkzaamheden aan de Tasmanstraat in Amsterdam. Met het project “Herinrichting Tasmanstraat en Spaarndammerdijk” wordt de straat een stuk gebruiksvriendelijker. Zo worden er oversteekplaatsen aangelegd, verdwijnen er een aantal verkeerslichten en wordt de straat veiliger door het aanleggen van een vrij liggend fietspad.

 

Het project aan de Tasmanstraat bestaat uit 11 faseringen waarbij rekening moet worden gehouden met de bereikbaarheid voor de bewoners, horecagelegenheden en de school in de buurt.

Een tien op EMVI

Het bijbehorende plan kreeg de hoogst haalbare EMVI-score. Een score om trots op te zijn. Bij een EMVI-score, Economisch Meest Voordelige Inschrijving, wordt rekening gehouden met zowel de prijs als de kwaliteit van de inschrijving. Onze hoge EMVI-score kwam mede tot stand door het inzetten van een omgevingsteam, het goed overdenken van de 100% compensatie van de voorzieningen en het SMART omschreven project. Daarnaast was de opdrachtgever enorm te spreken over het feit dat wij na de gunning ons plan hebben toegelicht en verduidelijkt. Zo hebben we voorafgaand aan de werkzaamheden de verwachtingen afgestemd met de opdrachtgever.

 

EMVI beloftes

Nick Leenstra en Jürgen van der Woude, beide uitvoerder op het project, vertellen over de voortgang. Nick vertelt enthousiast, “het EMVI plan en de daar in opgenomen beloftes werpt zijn vruchten af. Alle partijen zijn erg tevreden over de gang van zaken. Je merkt nu echt dat iedereen gewend is aan de criteria, weet wat er wordt verwacht, weet wat men zelf kan verwachten en weet wat de richtlijnen uit een plan zijn.” Nick benadrukt, “Men vindt het nu ook echt fijn om met een EMVI plan te werken, omdat alle partijen weten waar ze aan toe zijn, we plukken nu de vruchten van onze inspanningen met EMVI.”

 

“Daarnaast wordt het werk wat wordt neergezet erg gewaard. Goed werk, vereist een goede samenwerking. Deze goede samenwerking komt vooral door de fijne ploeg mannen die veel voor elkaar over hebben en echt samen het werk maken. Deze gezamenlijke passie voor het werk zie je terug in de uitvoering”, aldus Nick.

Korte lijnen

“We houden elkaar continu op de hoogte doormiddel van een WhatsApp groep. Hierin zitten zowel KWS medewerkers als de afgevaardigden van de opdrachtgever. In deze groep deelt iedereen zijn bevindingen”, zegt Jürgen. “Stel er staat een bord gedraaid dan maakt iemand een foto, plaatst deze in de appgroep en 5 minuten later wordt dit opgelost. Zo houden we de lijnen kort en kunnen we adequaat inspelen op eventuele calamiteiten. Daarnaast vindt er ook elke drie weken een bouwvergadering plaats.”

Het nakomen van beloftes

Alle beloftes uit het EMVI plan zijn nagekomen. Dit komt omdat er vooraf goed is nagedacht over de uitvoerbaarheid van de beloftes. Als bewijs dat de beloftes worden waar gemaakt maken wij foto’s, die weer in de WhatsApp groep worden gedeeld. Op deze manier kan alles makkelijk worden vastgelegd.

De werkzaamheden gaan dus erg voorspoedig. De planning is dat de Spaarndammerdijk op 15 oktober wordt opgeleverd. De oplevering van de Tasmanstraat volgt tegen de kerst.

"Men vindt het nu ook echt fijn om met een EMVI plan te werken, omdat alle partijen weten waar ze aan toe zijn, we plukken nu de vruchten van onze inspanningen met EMVI"

Nick Leenstra, uitvoerder

Contactpersoon

Pepijn Kok Bedrijfsleider Neem contact op

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Contact Pepijn Kok, bedrijfsleider »
+