HomeProjecten Inzet calamiteitentrailer A27

Inzet calamiteitentrailer A27

A27

Via een spoedmelding naar de meldkamer van Wilchem (een KWS-onderneming en specialist in incident management) werd om assistentie gevraagd voor het transport van een lekkende cementtrailer.

Berging cementtrailer

De lekkage was ontstaan doordat de voorste as van de trailer was vast gelopen. Hierdoor ontstond er veel warmte, met als gevolg dat het vet in de as ontbrandde en er een kettingreactie ontstond op de trailer. De brand werd zo warm dat er een gat in de tankwand ontstond en de cement uit de tank begon te lopen.

 

Na het blussen van de brand is de cementtrailer dichtgemaakt en met behulp van een kraan in onze specialistische lekbak geplaatst. In de tijd dat de trailer werd vastgezet is de weginspecteur van Rijkswaterstaat vooruit gereden om de hoogte van de portalen en borden op te meten. Dit in verband met de hoogte van de combinatie, namelijk 5,20m. Met deze hoogte kon niet onder een viaduct door worden gereden. Hierdoor is besloten naar de locatie van bergingsbedrijf Kooijman in Vianen te rijden. Hier is de cementtrailer uiteindelijk uit de lekbak getakeld voor verdere vervolgstappen.

 

Feiten & cijfers

+