icon-arrow-right
HomeProjecten Herstel Merwedebrug

Herstel Merwedebrug

Gorinchem

De Merwedebrug bij Gorinchem (A27) was eind 2016 afgesloten voor vrachtverkeer vanwege haarscheuren in de stalen draagbalken. Om de brug weer toegankelijk te maken voor zwaar verkeer werden versnelde reparaties uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat. VolkerInfra, VolkerRail en Wilchem werden ingeschakeld. Wilchem is een KWS-onderneming en specialist in incident management. 

Aanpak verbindingen en creƫren veilige werksituatie

De meest urgent te repareren verbindingen in de draagbalken werden als eerste aangepakt en zijn versterkt door middel van stalen platen. Het aanbrengen van deze complexe verbindingen vereiste de nodige kunde, aangezien het lastig was om overal goed bij te kunnen. Het creëren van een veilige werksituatie bleek een uitdaging. Er moest namelijk onder de brug worden gewerkt.

Verwijderen Chroom-6

De taak van Wilchem was het verwijderen van de gevaarlijke stof Chroom-6 uit de liggers van de brug. In de loop van het project kwamen er diverse andere werkzaamheden bij om de aannemerscombinatie VolkerInfra-Van Oord te ondersteunen en het werk zo goed en veilig mogelijk uit te kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan het faciliteren van hoogwerkers, de juiste PBM’s en communicatiemateriaal verzorgen en het monitoren van de luchtkwaliteit. Tijdens het project werden dag en nacht gasmetingen verricht. Ook werd er continu videomonitoring uitgevoerd om het autoverkeer en de scheepvaart nauwlettend in de gaten te houden.

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Start aanleg Container Exchange Route voor Havenbedrijf Rotterdam door KWS en Van...

Samen met Van Hattum en Blankevoort start KWS Infra Zwijndrecht met de aanleg van de Container Exchange Route (CER) voor...

Startschot voor inrichting recreatiegebied Merwedeheuvel

Op dinsdag 6 maart gaven directeur van KWS Infra Zwijndrecht Pieter Ahsman en directeur van Indaver Nederland Peter...

Teunis Stooplaan geopend voor een beter bereikbaar Hendrik-Ido-Ambacht

Wethouder André Flach van Hendrik-Ido-Ambacht   opende afgelopen maandag het verlengde van de Antoniuslaan....

+