icon-arrow-right
HomeProjecten Op Park 20|20 staat de mens centraal

Op Park 20|20 staat de mens centraal

Haarlemmermeer

Park 20|20 in de Haarlemmermeer nabij Amsterdam is wereldwijd de eerste fullservice Cradle to Cradle®-geoptimaliseerde werkomgeving. Het park combineert op een innovatieve wijze duurzame ontwerpen en een optimaal ecologische aanpak met een grensverleggende blik op zakendoen. Centraal staat hierbij het menselijk welzijn - voor nu en in de toekomst. Dit resulteert in een inspirerende, gezonde en productieve werkomgeving. Dienstverlening van hoog kwaliteitsniveau en economische groei zijn de positieve resultaten van deze vruchtbare en verfrissende kijk op werken.

Voor de hoofdprojectontwikkelaar Delta bouwt KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard op Park 20|20 de riolen en de terreininrichting. De terreininrichting bestaat uit de aansluitingen met de omgeving, alle verhardingswerken van de ondergrondse parkeergarage en de complete invulling van de natuurvriendelijke daktuin. Alle werkzaamheden in het gebied voldoen aan de eisen van het BREEAM- 4-sterren certificaat.

Gezuiverd water

Inmiddels hebben we op het terrein een grijswaterrecyclingsysteem gebouwd. Via dit systeem wordt het water van de fonteintjes in de gebouwen opgevangen in een stelsel dat via een helofytenfilter en een berging in een vijver gezuiverd wordt. Een helofytenfilter ook wel moerasfilter genoemd, is een filter dat met behulp van helofyten afvalwater zuivert tot een kwaliteit die onschadelijk is voor het milieu. Het gezuiverde water wordt gebruikt om de toiletten in de gebouwen mee door te spoelen.

 

Naast de riolen en de terreininrichting verzorgt KWS voor de hoofdaannemer de bouw van de IBB-Kondor gebouwen. Hier voeren wij diverse werkzaamheden uit ten behoeve van de realisatie van de bouwkuipen. Zoals het aanbrengen van damwanden, de ontgraving en het weer aanvullen van het grondwerk in de bouwkuipen.

Groen businesspark

Op dit moment zijn wij bezig met het grondwerk voor het nieuwe gebouw “Share”. De put is inmiddels compleet uitgegraven en we werken nu aan het vlakken van de betonvloer. Hierna volgt het aanvullen van de put, het leggen van de riolering, de trekking van de damwand, de bestrating om het gebouw en de inrichting van de daktuin.

 

Mede door het uitnodigende landschap met veel water en groen is het businesspark met aansprekende ergonomische gebouwen uitdagend en motiverend voor de medewerkers. Met volop ruimte voor ontmoeting en uitwisseling stimuleert Park 20|20 het werkplezier en de creativiteit van de professionals. Park 20|20 omarmt de nieuwe kijk op werken met talrijke faciliteiten en goede service. Het concept en de visie van Park 20ǀ20 spreken tot ieders verbeelding: meerdere toonaangevende bedrijven hebben zich reeds op het park gevestigd.

Contactpersoon

Martijn Slot Projectleider Neem contact op

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+